Hlavné menu

Blato najviac svedčalo Gavulovi

Marcel Eperješi|10. nov 2016 o 01:00

Medzilaborský harcovník štyrmi góly „porazil“ Raslavice.

Po záverečnom hvizde stretnutia Medzilaborce – Raslavice (16. kolo, 4. liga – skupina Sever) sa spomínalo najmä jedno meno – Vladimír Gavula. Na konečnej podobe výsledku 4:3 mal z domácej strany stopercentný podiel. Skóroval štyrikrát!

Zo soboty na nedeľu (5.- 6. novembra) bolo aj v regióne pod Kamjanou poriadne daždivo. Aj v Medzilaborciach vyvstala otázka, či sa jesenná ouvertúra zrealizuje, arbiter Leferovič napokon do píšťalky na úvodný hvizd fúkol. „Podmienky na futbal boli katastrofálne, zhruba po pätnástich minútach to nemalo takmer nič spoločné s futbalom. Samé blato, na niektorých miestach, ako sa hovorí - takmer po kolená,“ vrátil sa k zápasu Vladimír Gavula.

Pre medzilaborský Spartak takéto ťažké podmienky dobrou vyhliadkou neboli. Bolo treba tvoriť. „Presne tak, ale musím povedať, že vzhľadom k terénu sme tvorili asi najlepšie zo všetkých jesenných zápasov,“ pousmial sa 34-ročný futbalista.

Jesenná derniéra vyšla harcovníkovi Spartak až nad očakávanie. Gólovo začal na 1:0, po prestávke pokračoval 2:1, 3:1 a 4:1. „Až v poslednom zápase jesene som sa dostal do útoku, dovtedy som musel zaskakovať v obrane, takže musím poklopať, ako mi to všetko padalo. Asi mi klzký terén vyhovuje viac. Prvý gól padol po centri, keď som hlavičkoval prakticky do prázdnej brány, druhý prišiel po strele Viťa Lukačika, keď brankár loptu vyrazil priamo predo mňa, tretí začal vysunutím od Viťa Lukačika, postupoval som sám na brankára, obišiel ho, prázdna brána a štvrtý – to bol môj center na Roba Potomu, ktorý na loptu nedoskočil a brankár asi nečakal, že loptu minie a tá mu prešla medzi rukami,“ opísal dôležité momenty Vlado Gavula.

Priebežný stav 4:1 však hostia napokon upravili na prijateľnejší pomer. Prehrali iba o gól. „V závere sme už viac prestriedali a potvrdilo sa, že naša lavička ešte nemá takú kvalitu. Ale mladí chlapci sa musia zdokonaľovať,“ poznamenal Vlado Gavula.

MŠK Spartak Medzilaborce bude zimovať z „humenského“ kvarteta najvyššie (6. Medzilaborce, 7. FK Humenné, 9. Pakostov, 10. Radvaň n/L.). Spokojnosť z jeseňou? „Keď mám povedať pravdu, spokojnosť s jeseňou nie je. Síce sme z tejto štvorice najlepšie, ale mohli a mali sme mať viac bodov. Po dva nám utiekli doma s Humenným, tiež so Spišským Podhradím, keď sme viedli 2:0, ale skončilo to 2:2. Rovnako vo Finticiach, pri remíze 0:0 sme hrali celý zápas na jednu bránu, vo Vysokých Tatrách 1:1, pričom domáci zahrávali tuším asi jeden rohový kop, z ktorého sme inkasovali. Strata tiež v Záhradnom, keďže domáci vyrovnali na 2:2 v 89. minúte. Pokazili sme teda závery stretnutí, k tomu tiež naše zahodené šance, zlyhali sme v koncovke,“ dodal muž stretnutia Medzilaborce - Raslavice.

 

MEDZILABORCE – RASLAVICE 4:3 (1:1)

Góly: 13., 49., 64. a 71. V. Gavula – 85. a 89. J. Tomáško, 43. M. Kamenčík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: