Stredoslovenský Dom futbalu oficiálne otvorený

Tomáš Gemza|13. okt 2022 o 16:55

Stredoslovenský futbalový zväz má od stredy 12. októbra 2022 oficiálne otvorené nové sídlo. Novučičká budova stojí na mieste pôvodnej.

Krátko po trinástej hodine bol Dom futbalu sprístupnený pozvaným hosťom symbolickým prestrihnutím pásky. Tejto úlohy sa zhostili bývalý predseda SsFZ Jozef Paršo, súčasný šéf zväzu Stanislav Neuschl, vedúci oddelenia UEFA pre rozvoj národných zväzov Jozef Kliment, koordinátor rozvojových programov FIFA Lorenzo Cavallari, primátor Banskej Bystrice Ján Nosko a prezident SFZ Ján Kováčik.

Za myšlienkou stavby viac ako desaťročie stál a samotnú realizáciu koordinoval a riadil dlhoročný predseda SsFZ Jozef Paršo, ktorý aj napriek odchodu z funkcie šéfa zväzu netajil spokojnosť a radosť z dokončeného diela. Budova je viacúčelová, okrem kompletného zázemia pre SsFZ a ObFZ Banská Bystrica, je jej súčasťou prednášková miestnosť pre 50 ľudí, budúce stredoslovenské centrum VAR, či kancelárie na prenájom iným subjektom. Finančne sa na projekte podieľali SFZ, SsFZ a FIFA.

Foto: Roman Ferstl, Tomáš Gemza

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: