Ženská 19-ka na kontrolnom zraze pred blížiacim sa turnajom ME 2016

Oliver Lányi Lányi|22. jún 2016 o 02:00

VICHY/SENEC (SFZ/PETER ZEMAN) – Ženská 19-ka sa intenzívne pripravuje na blížiaci sa európsky šampionát na zraze v Senci.

Futbalové Slovensko žije postupom Slovákov do osmefinále európskeho šampionátu vo Francúzsku, kým ženská 19-ka sa v domácom prostredí pripravuje na blížiaci sa dlhodobý vrchol v podobe historickej účasti ženského reprezentačného tímu na záverečnom turnaji ME.

Netradične, po osi Vichy-Senec, sme sa včera telefonicky spojili s trénerom našich dievčat Branislavom Petrovičom"V dňoch 19.-24. júna máme naplánovaných na ihrisku vo Viničnom šesť tréningových jednotiek a modelovaný zápas. Na tréningoch sa zameriavame na nácvik herných situácií, snažíme sa vyladiť formu dievčat a súhru družstva pred blížiacim sa turnajom ME. Sme v štádiu intenzívnej prípravy, na dievčatách vidím ešte únavu z ligy. Snažíme sa, aby si v rámci možností čo najviac oddýchli, ale v podstate nie je kedy. Šampionát sa blíži, potrebujeme zvládať tréningové jednotky a tak majú dievčatá zabezpečenú dvakrát denne regeneráciu, aby aspoň takto vyhnali únavu z tela,“ hovorí kouč Branislav Petrovič.

Na prípravnom kempe sa musí zaobísť bez útočníčky FC Nitra Kataríny Košlabovej."Trápi ju črevná viróza, nahradila ju Bardejovčanka Annamária Roháčová. Mrzí ma, že nám odpadol plánovaný prípravný zápas, nahradíme ho modelovaným stretnutím dievčat,“ povedal tréner Petrovič.

Tvrdú prípravu spríjemňuje dievčatám vystúpenie Slovákov na európskom šampionáte vo Francúzsku. "Dievčatá žijú Eurom, spoločne sme sledovali zápas Slovenska s Anglickom, úspech našich futbalistov v nich zanechal obrovskú odozvu a zároveň je pre ne veľkou motiváciou. Na diaľku držíme chlapcom palce a spoločne si prajeme, aby na turnaji pobudli čo najdlhšie,“ dodal na záver kouč ženskej 19-ky Branislav Petrovič.

Ženská 19-ka sa stretne na záverečnom turnaji ME 2016 v skupine A s Holandskom, Francúzskom a Nórskom, turnaj sa uskutoční v termíne 19. - 31. júla v štyroch slovenských mestách Senica, Myjava, Zlaté Moravce a Senec. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: