Správy

SR 21 – Na úvod zrazu nik nechýbal, Guľa: Vždy chcete mať pri sebe futbalistov podľa optiky, ktorú si navolíte

(Zdroj: SFZ, Autor: Roman Ferstl)
Branislav Sarňák|7. jan 2019 o 15:50
(Zdroj: SFZ, Autor: Roman Ferstl)

SENEC (SFZ) - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov sa v pondelok zišla v Senci pred tréningovým kempom v Turecku. Počas neho odohrajú sokolíci dve prípravné stretnutia. Najskôr si zmerajú sily s juniorkou Fenerbahce Istanbul (11. január) a potom nastúpia proti výberu Uzbekistnau do 23 rokov (15. januára).

Na úvod zrazu privítal tréner Adrian Guľa všetkých nominovaných 24 hráčov. „Dostali sme možnosť využiť tento termín, tak sme sa rozhodli ísť do toho. Preto chcem klubom poďakovať, že nám poskytli hráčov aj v tomto čase. Bolo to na báze vzájomnej komunikácie s tímami, aby sme im veľmi nezasahovali do ich prípravého obdobia. Sme radi, že môžeme byť s hráčmi a mať o nich prehľad. Niektorí hrajú slovenskú ligu, ale dokázali sem prísť aj niektorí futbalisti zo zahraničia. Je dobré, keď ich tu máme, lebo môžeme ich navnímať. Sme radi, že nám futbalový zväz umožnil vycestovať do Turecka, kde nás čaká kvalitný dvojzápas,“ povedal na úvod zrazu tréner Adrian Guľa

Kouč mladíkov musel z rozličných dôvodov urobiť šesť zmien. Z pôvodného menoslovu vypadol brankár Alex Fojtíček, obranca Andrej Štrba a stredopoliari Martin Adamec, Christian Herc, Dominik Guláš a Martin Rymarenko. Nahradili ich Adrián Slančík, Denis Petro, Filip Blažek, Martin Gamboš, Šimon Štefanec a Matúš Kmeť. „Vždy chcete mať pri sebe futbalistov podľa optiky, ktorú si navolíte. Počítali sme s tým, že môže prísť k zenám. Akceptovali sme požiadavky klubov, lebo nechceme ublížiť samotným chalanom a ani klubom. Citlivo sme do toho vstupovali a komunikácia bola na vysokej úrovni,“ vravel Guľa.

Za SFZ privítal na zraze hráčov generálny sekretár Jozef Kliment. „Vítam vás aj v mene prezidenta zväzu pána Kováčika. Dovoľte mi v prvom rade, aby som vám poprial všetko dobré v novom roku. Každý si dáva nejaké predsavzatia. Prajem vám, aby sa vám darilo a aby sa vám podaril vstup do kvalifikácie a aj ďalšie zápasy,“ konštatoval Kliment.

Hráči do 21 rokov sa zišli pred prípravným kempom v Turecku.
Hráči do 21 rokov sa zišli pred prípravným kempom v Turecku. (Zdroj: SFZ, Autor: Roman Ferstl)

Oravec a Pokorný sa zhodujú: Pozvánka teší

Druhýkrát sa pod trénerom Guľom predstaví aj Matej Oravec. Prvý raz to bolo počas minuloročného májového zrazu, keď mladíci nastúpili v Moldavsku (0:0). „Pozvánka stále poteší. Som tu s chalanmi, ktorých som dlho nevidel. Tešil som sa už na zraz v novembri, kde sme hrali v Portugalsku, žiaľ, kluby vtedy viacerých neuvoľnili. O to viac si to teraz užijeme a už sa nevieme dočkať,“ vyhlásil Oravec, ktorého dopnil Peter Pokorný. „Pozvánka teší, som veľmi šťastný, že som opäť v tomto tíme. Dúfam, že v novembri som ukázal svoje kvality, teraz to potvrdím a ostanem tu aj naďalej. Verím, že sa dostanem do zostavy, lebo to je najdôležitejšie. Urobím pre to maximum.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: