SLOVNAFT CUP

SLOVNAFT CUP - Prvý gól tohto ročníka Slovnaft Cupu dal Tibor Dékány z Bešeňova

Prvý gól tohto ročníka Slovnaft Cupu dal Tibor Dékány (v strede)
Prvý gól tohto ročníka Slovnaft Cupu dal Tibor Dékány (v strede) (Zdroj: FACEBOOK.COM/TIBOR DÉKÁNY)
22. júl 2024 o 15:24
Prvý gól tohto ročníka Slovnaft Cupu dal Tibor Dékány (v strede)
Prvý gól tohto ročníka Slovnaft Cupu dal Tibor Dékány (v strede) (Zdroj: FACEBOOK.COM/TIBOR DÉKÁNY)

BRATISLAVA (SFZ) – Prvých šestnásť účastníkov v poradí už 56. ročníka Slovnaft Cupu má za sebou úvodné vykročenie. Predohrávané zápasy predkola priniesli osem postupujúcich do 1. predkola. Počas víkendu sú na programe ďalšie predohrávky, ktorých víťazi sa pripoja k tímom s miestenkou v 1. predkole.

Prvý gól v tomto ročníku Slovnaft Cupu videli diváci v zápase OŠK Svätý Peter – ŠK Bešeňov (1:4). Strelil ho už v 4. minúte hráč hostí Tibor Dékány po rohovom kope. „Na začiatku zápasu sme mali mierny tlak, v rámci neho rohový kop. Domáci obrancovia naň nevyskočili, ja áno. Podarilo sa mi hlavičkovať mierne do protipohybu brankára a padlo to tam. Som rád, gólov veľa nedávam. O hlavičkách zas platí, že sa k nim dostávam skôr v obrannej fáze,“ povedal 38-ročný stopér alebo defenzívny stredopoliar Tibor Dékány.

Už o tri minúty vyrovnal na radosť väčšiny z 300 divákov domáci De Oliveira Santos, aby v 1. polčase už žiaden gól nepadol. V druhom tri, tešili sa len hostia. Skórovali trikrát v priebehu štvrťhodiny a potvrdili svoje ambície v zápase. „Ako vnímam svoj gól? Nevedel som, že je prvý v Slovnaft Cupe, ale i tak – gól ako gól. Beriem to fakt normálne. Nie som pritom častý strelec, povedal by som, že mi do sezóny padnú tak tri – štyri góly, najčastejšie po priamych kopoch. Hlavne, že som ním pomohol mužstvu,“ dodal Tibor Dékány, ktorý počas svojej kariéry vystriedal množstvo futbalových adries (FKM Nové Zámky, Imeľ, Hurbanovo, Dvory nad Žitavou, Radava, Veľké Ludince) a súčasťou ŠK Bešeňov je od júla 2021. Skúsený harcovník v civile pôsobí ako skladník v Loko Trans Slovakia Šurany a srdce mu bije pre Real Madrid. „Fandím mu už dvadsať rokov,“ dodal strelec úvodného gólu tejto edície Slovnaft Cupu.

Rýchly gól dal i nositeľ slávneho priezviska v zápase Horná Súča – Opatová (1:3). Hráč hostí Martin Adamec skóroval v 7. minúte zápasu, v ktorom sa všetky góly zmestili do prvej polhodiny. Ján Dohnan vyrovnal, ale presné zásahy Benjamína Kundu a Michala Takáča posunuli víťazstvo na stranu hostí.

Hlohovec mal pevne v hrsti zápas v neďalekých Šúrovciach, kde pred 250 divákmi vyhral jasne 4:0. Štvorgólový balík si podelili Martin Srnec a Miroslav Sedlák, ktorí dali zhodne po dva góly. Aj v stretnutí medzi Rišňovcami a Veľkým Zálužím sa siete brán napínali len v prvom polčase.

Až 672 divákov bolo na zápas AC Nitra – OŠK Kolíňany (2:1). Za domácich skóroval Vladimír Kochan a Martin Hrebík, skóre korigoval Marián Švec. Hosťom sa vyrovnať nepodarilo, postúpil zaujímavý nitriansky projekt. V jeho drese vidíme viacero zaujímavých hráčov s ligovou minulosťou ako hrajúci asistent Miloš Šimončič, ale i Martin Tóth či Matúš Paukner

Najvyššie víťazstvo dosiahla Nemšová, ktorá si podľa očakávaní poradila so Sokolom z Chocholnej – Velčíc (5:0). Aj v tomto zápase sa zrodil dvojgólový strelec, bol ním Šimon Mitáš. Výhodu domáceho prostredia pretavil na postup Cífer, ktorý po druhopolčasových góloch Daniela Sagana a Martina Hlúcha porazil Jablonicu (2:0).

Za sebou máme už aj prvý penaltový rozstrel, ktorý rozhodol o postupujúcom z dvojice Štefanov – Holíč. Tešili sa domáci, po bezgólových 90 minútach v jedenástkovej lotérii pred 320 divákmi vyhrali 4:3.

SUMÁR PREDOHRÁVANÝCH ZÁPASOV

OŠK Svätý Peter – ŠK Bešeňov 1:4 (1:1)
FK Horná Súča – TFK Opatová 1:3 (1:3)
OŠK Šúrovce – FC Slovan Hlohovec 0:4 (0:3)
TJ Družstevník Rišňovce – ŠK Veľké Zálužie 1:2 (1:2)
AC Nitra – OŠK Kolíňany 2:1 (1:0)
FKS Nemšová – Sokol FC Chocholná Velčice 5:0 (2:0)
ŠK Cífer 1929 – TJ Tatran Jablonica 2:0 (0:0)
ŠFK Štefanov – TJ Iskra Holíč 0:0, 4:3 pk

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: