Správy

MUŽI A – Proti Chorvátsku to najlepšie z nás

Peter Šurin|10. okt 2021 o 19:20
Tréner Štefan Tarkovič aj hráč Juraj Kucka vyslovili odhodlanie pokračovať v sympatickej hre, ale zvýrazniť ju efektívnejšou koncovkou.
Tréner Štefan Tarkovič aj hráč Juraj Kucka vyslovili odhodlanie pokračovať v sympatickej hre, ale zvýrazniť ju efektívnejšou koncovkou. (Zdroj: SFZ, Autor: ROMAN FERSTL)

OSIJEK (SFZ) - Po nedeľnom dopoludňajšom presune z Kazane do Osijeku sa podvečer posadili pred novinárov tradične reprezentačný tréner Štefan Tarkovič a ako zástupca hráčov Juraj Kucka. 

VEĽMI OTÁZNY ŠTART DUDU. Viróza skolila Ondreja Dudu, jeho štart bol veľmi neistý, zo zápasu s Ruskom hlásili viacerí hráči šrámy, svoje k tomu mal čo povedať tréning, nasledujúci hneď po tlačovej konferencii. Všetci členovia slovenskej výpravy sa však primárne museli v hlavách vysporiadať so smolnou prehrou z Kazane. „Každá prehra bolí, táto zvlášť, nebolo jednoduché naladiť hráčov. Každý medzištátny zápas je výzva, proti vicemajstrom sveta ešte väčšia, určite sa budeme snažiť ukázať v Osijeku to najlepšie z nás,“ povedal reprezentačný tréner.

(Zdroj: SFZ, Autor: ROMAN FERSTL)

HRA ÁNO, VÝSLEDKY NIE. Platí všeobecné konštatovanie, že na jeseň má hra mužstva svoju sympatickú tvár, ale bodov priniesla málo. „Áno, hra je plus, zmenili sme spôsob po zisku lopty, musíme ešte zmeniť efektivitu pri využívaní šancí, do ktorých sa dostávame. Potrebujeme na to väčší pokoj vo finálnej fáze, hráči musia mať viac sebavedomia, aby si aj pod tlakom verili v pozíciách, z ktorých sa strieľajú góly,“ zamyslel sa Štefan Tarkovič. Nuž, Chorváti nedostali v kvalifikácii gól už vyše 600 minút...

POKUS O ZÁZRAK. Matematicky šanca na aspoň 2. priečku, znamenajúcu baráž, síce existuje, ale reálne je veľmi malá, samotný tréner sa vyjadril, že by sa postup rovnal v tejto chvíli už zázraku. „Ale rozhodne chceme zápas s Chorvátskom zvládnuť a priniesť slovenským fanúšikom radosť z výkonu.“

ZMENY V ZOSTAVE. „Už aj vzhľadom na zdravotný stav Dudu je zrejmé, že nejaké budú, ale nie zásadné.“

S MODRIČOM, ALE BEZ KOVAČIČA. V prvom vzájomnom zápase chýbal „vatrenim“ Luka Modrič, teraz je nepoužiteľný Mateo Kovačič. „Ako nahradili v Bratislave Modriča, majú kým nahradiť aj Kovačiča. Je to aj pre nich strata, ide o kvalitného hráča, my sa pripravíme na Chorvátsko bez neho.“

(Zdroj: SFZ, Autor: ROMAN FERSTL)

JURAJ KUCKA: Musíme dať góly, je jedno ako a čím

„O zápase v Rusku sme si už medzi sebou povedali asi všetko, pozeráme sa pred seba. Tomu zodpovedá aj nálada, myslím si, že je dobrá. Všetci spolu chceme opäť ukázať, že vieme hrať futbal. 

Hej, hej, musíme dať góly. Je jedno, či nohou, hlavou alebo ktoroukoľvek časťou tela, podstatné je, aby sme sa presadili.

Modrič je samozrejme kvalitný hráč, ale hrali bez neho u nás a vyhrali. Teraz hrať nepochybne bude, takže na ihrisku priamo zistíme, aké bude Chorvátsko opäť s ním v zostave.

Pravdou je, že na tabuľku našej kvalifikačnej skupiny sa teraz nepozerá najlepšie, reálna postupová šanca je malá, ale my sa na zápas nebudeme takto pozerať. Každé medzištátne stretnutie je dôležité, takže je na nás ukázať dobrý futbal, aký sme hrali v posledných zápasoch.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: