DEMIŠPORT LIGA

I. LIGA ŽIEN – Skupina o udržanie sa sa zamotala, o titul Žilinčanky zdolali Ružomberčanky

(Zdroj: Instagram mskzilina_zeny, Autor: mskzilina_zeny)
Branislav Sarňák|9. máj 2022 o 11:30
Žilinčanky zdolali Ružomberčanky 2:1.
Žilinčanky zdolali Ružomberčanky 2:1. (Zdroj: Instagram mskzilina_zeny, Autor: mskzilina_zeny)

BRATISLAVA (SFZ) – Jeden zápas skupiny o titul a dve stretnutia o udržanie sa boli na programe počas uplynulého víkendu 7. kola nadstavbovej časti I. ligy žien. Duel Spartak Myjava – FC Union Nové Zámky bol odložený.

Žilinčanky v skupine o titul nezaváhali a na domácej pôde si poradili s futbalistkami Ružomberka 2:1. Vedenia sa síce v prvom polčase ujali Liptáčky po zásahu Kovalikovej, šošonky však po prestávke otočili skóre vo svoj prospech, tri body im zabezpečili Skvortsova a Kucharčíková. „Po neúspešnom finále Slovenského pohára bolo hlavnou úlohou pozbierať fyzické, no najmä psychické sily a opäť motivovať dievčatá na ligu. Zápasy s Ružomberkom sú vždy náročné, čo sa potvrdilo i teraz. Hralo sa hore-dole, vo vysokom tempe a bez šancí. Hostia využili chybičku v našej obrane a do šatní sme išli s jednogólovým mankom. Vysvetlili sme si určité nedostatky, prestriedali a v druhom polčase sa v hralo predovšetkým na polovici hostí. Naša mladá ukrajinská hráčka po rohu vyrovnala a po ďalšej štandardnej situácii sme dali vytúžený víťazný gól. Pokiaľ bude čo i len teoretická šanca v lige, tak sa o ňu pobijeme do posledného kola,“ povedal pre mskzilina.sk tréner Žilinčaniek Marián Dlobík.

Duel Spartak Myjava – FC Union Nové Zámky bol odložený.

Hráčky Slovana Bratislava mali voľno.

V nadstavbovej skupine o udržanie sa remizovali hráčky MFK Dukla Banská Bystrica s Trnavčankami 2:2. Prvý polčas patril domácim, ktoré ho po góloch Paterovej a Herbríkovej vyhrali 2:0. V druhom dejstve sa tešili z dvoch presných zásahov Trnavčanky, do listiny strelkýň sa zapísala dva razy Tonkovičová. 

„Naše dievčatá si v zápase s lídrom skupiny o záchranu siahli na dno síl. Dali sme do toho všetko. Žiaľ futbal nám ukázal v samom závere svoju odvrátenú stránku. Treba priznať, že Trnava má svoju kvalitu. Predovšetkým Tonkovičová je výborná hráčka. Napriek tomu sa budem opakovať, že naše baby odohrali jeden kvalitný duel. Počas celého zápasu pristupovali k svojim povinnostiam poctivo a zodpovedne. V 1. polčase sme boli smerom dopredu nebezpečnejší. Dali sme dva góly po štandardných situáciách. Škoda rýchleho inkasovaného gólu v úvode 2. polčasu. Dievčatá ďalších takmer 35 minút dreli ďalej a súpera nepustili do vyloženej šance. V poslednej minúte sa stalo, čo sa stalo. Získali sme bod. Či to bude dosť alebo málo sa uvidí v posledných dvoch kolách. Som presvedčený, že naše dievčatá v nich odovzdajú zo seba maximum a to je v týchto náročných zápasoch to najdôležitejšie..“ uviedol tréner MFK Dukla Banská Bystrica Róbert Pavúk pre klubový web.

V druhom zápase tejto skupiny sa dotiahli posledné futbalistky Trenčína na Nitru. Hráčky AS si so súperkami spod Zobora poradili 2:1 a po víkende majú zhodne po 17 bodoch. Za Trenčianky skórovali Žákechová a Letková, za hostky korigovala výsledok Mazuchová.

Hráčky FC Petržalka mali voľno.

Program 8. kola nadstavby o titul

Program 8. kola nadstavby o udržanie sa

Tabuľka nadstavby o titul

Tabuľka nadstavby o udržanie sa

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: