Správy

GRASSROOTS – Gólik vyzvŕtal deti v škôlkach a školách

Branislav Sarňák|12. dec 2023 o 10:00
Gólika si užili aj deti vo Viničnom.
Gólika si užili aj deti vo Viničnom. (Zdroj: SFZ, Autor: Branislav Sarňák)

BRATISLAVA (SFZ) – „Futbal to je super hra, futbal ten nás baví, keď ho hráme, tak sme všetci silní, šťastní, zdraví,“ spieva sa vo futbalovom songu. Gólik – maskot, zavítal na prelome novembra a decembra do niekoľkých materských a základných škôl, vyčaril úsmev na perách najmenším po tom, ako si s nimi zahral futbal, zacvičil, či rozdal darčeky. Naplnil tak slová jeho „hymny“.

Gólik navštívil škôlkarov a prvákov na základných školách v rámci projektu Dajme spolu gól. Deti si prítomnosť maskota nevedeli vynachváliť, do sýtosti si ho užili. „Páčili sa mi všetky hry s Gólikom, lebo sú zábavné,“ hovorila nadšená škôlkarka, ktorú doplnila jej spolužiačka: „Bolo to super, páčili sa mi súťaže.“

Maskot preveril aj vedomosti najmenších zo sveta futbalu, pýtal sa ich na to, akých hráčov poznajú. Po úvodnom miernom ostychu začali súkať zo seba jedno meno za druhým. „Ja poznám Škriniara, ja zas Stanka Lobotku s Hamšíkom. Poznáme aj Ronalda, Messiho, Mbappého,“ nenechali sa zaskočiť. Následne Gólik škôlkarov a najmladších školákov poriadne vyzvŕtal, ale ani tí mu neostali nič dlžní. Spolu sa rozcvičovali, behali, prekonávali prekážkové dráhy a čo je najdôležitejšie, navzájom sa rozosmievali.

V aktuálnom ôsmom ročníku sa do projektu Dajme spolu gól, ktorý je určený pre 5 až 7-ročných futbalistov a futbalistky, zapojilo 377 materských a základných škôl a doposiaľ sa zrealizovalo viac ako 2100 aktivít.

Projekt je však otvorený aj ďalším základným školám, ich počet je však limitovaný, preto doporučujeme školám zaregistrovať sa v čo najskoršom termíne.

Pozrite si, ako vyzerali návštevy Gólika počas novembra a decembra v nitrianskej Piaristickej spojenej škole sv. Jozefa Kalazanského, v bratislavskej materskej škole Kaméliová 10, na základnej škole s materskou školou vo Viničnom a v Zlatých Moravciach v materskej škole na Kalinčiakovej.


Gólik v Nitre

Gólik v bratislavskej Vrakuni

Gólik vo Viničnom

Gólik v Zlatých Moravciach

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: