Správy

Hrošovský: "Postup máme vo vlastných rukách"

Viktoria Joríkova|18. jún 2016 o 02:00

VICHY (SFZ/PETER ZEMAN) – Patrik Hrošovský pred zápasom s Anglickom: "Ísť do zápasu s tým, že budeme hrať na remízu sa nevypláca."

VICHY (SFZ/PETER ZEMAN) – Patrik Hrošovský pred zápasom s Anglickom: "Ísť do zápasu s tým, že budeme hrať na remízu sa nevypláca."

V prípravných dueloch pred odchodom na šampionát nastúpil vo všetkých troch stretnutiach. Proti Gruzínsku prišiel na ihrisko v samom závere, v súbojoch v Nemecku (3:1) a doma proti Severnémi Írsku (0:0) sa objavil v základnej zostave. Tréner Kozák dal Patrikovi Hrošovskému šancu aj v otváracom zápase na Eure proti Walesu. "Bol som rád, že som mohol vybehnúť do zápasu v základe, bohužiaľ, zápas sme nevyhrali. O to cennejšie bolo potom víťazstvo proti Rusku, hoci v Lille som do zápasu nezasiahol. To však nie je podstatné. Hráme za Slovensko, nie je dôležité či s Hrošovským alebo bez neho,“ komentoval doterajšie vystúpenie na Eure Patrik Hrošovský.

"Pýtate sa čo by som s odstupom času niečo zmenil? Nie, nemenil by som nič. Je mi jasné, že viem zahrať aj lepšie, no v živote sa stanú občas veci, ktorým sa nevyhnete. Tak to jednoducho je. Podstatné sú pre nás tri body s Ruskom, postup máme stále vo vlastných rukách."

Na postup by nám mala stačiť s Anglickom remíza, trojbodový zápis by zmazal všetky otázniky. S čím by sme mohli vyrukovať a uspieť proti Albionu? "Ísť do zápasu s tým, že budeme hrať na remízu, sa nevypláca. Samozrejme, ak nás k nej priebeh zápasu dovedie, možno bude aj remíza v poriadku. Silu súpera sme videli v mnohých zápasoch. Najväčším tromfom je ofenzíva. To by mohla byť zároveň aj naša výhoda, ak by sme hrali na brejky."

Hrošovského spoluhráči z Plzne, Roman Hubník, Daniel Kolář a David Limberský vybojovali včera v netuctovom súboji Česka s Chorvátskom bod po remíze 2:2. "Prehrávali 0:2 a vzhľadom k priebehu zápasu vybojovali zlatý bod. Teraz majú situáciu aj oni pevne v rukách a pred duelom s Tureckom majú veľkú šancu na postup. Vytvorili sme si na sociálnej sieti skupinu, sme teda v kontakte, pred zápasmi si vždy poprajeme veľa šťastia a držíme palce na diaľku," okomentoval včerajší duel v Saint-Étienne stredopoliar plzeňskej Viktorky Patrik Hrošovský.

Snáď si spoluhráči aktuálneho českého majstra budú môcť po tretích zápasoch v skupine poslať navzájom okrem predzápasových prianí aj blahopriania k postupu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: