Matričná komisia

Úradná správa MaK ObFZ Topoľčany č. 1 zo dňa 26. júna 2019.

Marián Valko|26. jún 2019 o 00:00

Registračný a prestupový poriadok SFZ - článok 19/2 - registračné obdobia.

Žiadosť o prestup amatéra sa podáva v registračných obdobiach:

a)  od 26.06. do 15.07. kalendárneho roka ( letné registračné obdobie bez obmedzenia (prestupy) ),

b)  od 01.07. do 30.09. kalendárneho roka ( letné registračné obdobie s obmedzením (hosťovanie) ),

c)  od 01.07. do 30.09. kalendárneho roka ( letné registračné obdobie zo zahraničia),

d)  od 01.01. do 31.03. kalendárneho roka ( zimné registračné obdobie s obmedzením (hosťovanie) ),

e)  od 01.01. do 31.03. kalendárneho roka (zimné registračné obdobie zo zahraničia ).


RaPP - čl.19/7:

Minimálna registračná doba hráča v jednom klube po uskutočnení transferu je obdobie medzi dvoma registračnými obdobiami.


RaPP - čl.19/8:

Prestup amatéra uskutočnený počas registračného obdobia s obmedzením (hosťovanie) podľa odseku 2 písm. b) a d) je platný do 30.06. príslušného roka. Po uplynutí termínu podľa predchádzajúcej vety je hráč automaticky preregistrovaný späť do klubu, z ktorého hráč prestupoval. Takýto prestup s obmedzením (hosťovanie) je možné ukončiť aj pred ukončením termínu podľa prvej vety v zimnom prestupovom období, so súhlasom oboch klubov a hráča.

 

1. V prípade hráča, ktorý po ukončení pôsobenia v  dorasteneckých kategóriách, nepôsobil v žiadnom inom klube je môžné  uplatniť dočasnú registráciu v zmysle čl. 15 ods. 6 Registračného a  prestupového poriadku SFZ (ďalej ako "RaPP”), tzn. hráč by sa po uplynutí daného  súťažného ročníka automaticky vrátil do materského klubu - pre prípad budúceho  vytvorenia mužského družstva. K dočasnej registrácii sa nevyžaduje súhlas  materského klubu, pričom táto registrácia nepodlieha žiadnej poplatkovej  povinnosti. Zároveň si Vás dovoľujeme upozorniť na možnosť  preregistrácie hráča podľa článku 15 ods. 5 písm. c) RaPP v prípade, ak  materský klub neprihlási družstvo ani v súťažnom ročníku nasledujúcom po  súťažnom ročníku, v ktorom bol hráč na dočasnej registrácii. V tejto súvislosti  tiež dávame do pozornosti článok 15 ods. 8 RaPP v spojení s článkom 37 ods. 8  RaPP.
Čo sa týka evidovania transferu, určujúcim kritériom je typ transferu  hráča - prestup (klasický s uplatnením odstupného), prestup s obmedzením,  prestup do zahraničia a pod.


2. Striedavý štart hráčky, ktorá prestúpila do iného  klubu je možný, samozrejme v súlade s ustanoveniami Súťažného poriadku  futbalu upravujúcimi striedavý štart. 


3. V rámci dočasnej registrácie bude v ISSF možnosť uskutočniť  takúto registráciu prostredníctvom samostatného režimu vytvoreného výhradne na  účely dočasnej registrácie. O dočasnú registráciu je možné požiadať počas  celého roka s výnimkou obdobia od. 01.05 do 15.07. tzn. aj v rámci  prestupových období. Aj vzhľadom na uvedenú výnimku bude teda možné o dočasnú  registráciu požiadať najbližšie až dňa 16.07.2019.


Úplné znenie Registračného a prestupového poriadku platné od 18.6.2019 nájdete na webovej stránke ObFZ Topoľčany www.obfz-topolcany.futbalnet.sk  v časti legislatíva/športové normy.

                                                         ( M. Valko )


(Zdroj: obfzto, Autor: obfzto)

Súvisiaci obsah