Rehák Štefečekovej blahoželajú premiér i prezidentka. Ďakujeme, odkazujú

Zuzana Rehák Štefečeková pózuje so súperkami v boji o zlato.
Zuzana Rehák Štefečeková pózuje so súperkami v boji o zlato. (Autor: TASR)
TASR|29. júl 2021 o 09:45 (aktualizované 29. júl 2021 o 10:15)

Držia jej palce aj v ďalšej disciplíne.

BRATISLAVA. Predseda vlády Eduard Heger zagratuloval slovenskej strelkyni Zuzane Rehák Štefečekovej, ktorá v Tokiu získala vo štvrtok zlatú olympijskú medailu v trape.

"Krásny úspech, ktorý opätovne potvrdil, že na Slovensku máme športové talenty. Držím palce aj ostatným športovcom a ďakujem im za reprezentáciu Slovenska," uviedol predseda vlády.

Mimoriadny výkon Rehák Štefečekovej, ktorej sa okrem zisku zlatej medaily podarilo prekonať aj svetový rekord, si zaslúži obdiv. Vyhlásila to prezidentka SR Zuzana Čaputová.

"Srdečne gratulujem strelkyni Zuzane Rehák Štefečekovej k prvej zlatej medaile z Tokia pre Slovensko a veľmi sa teším, že sa stala olympijskou víťazkou v trape žien," uviedla hlava štátu.

Poďakovala sa za fantastický výsledok a drží jej palce aj v ďalšej disciplíne, ktorá ju čaká v sobotu (31. 7.).

Rehák Štefečeková získala pre slovenskú výpravu vybojovala prvý cenný kov na hrách v Tokiu. Je to pre ňu najvýraznejší úspech v kariére a tretia medaila z OH.

V rovnakej disciplíne získala striebro v roku 2008 v Pekingu i v roku 2012 v Londýne.

"Obrovská gratulácia našej slovenskej trapistke Zuzke Rehák Štefečekovej za zlatú olympijskú medailu a za prekonanie svetového a olympijského rekordu v kvalifikácii," uviedol splnomocnenec vlády pre mládež a šport Karol Kučera.

Poznamenal, že sledoval finále s napätím v ranných hodinách aj so svojou štvorročnou dcérkou. "Teším sa na ďalšie boje, skvelé výkony a držím palce všetkým reprezentantom Slovenska," dodal.

Strelkyni k úspechu zablahoželal aj minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling. Na sociálnej sieti ocenil jej výkon aj prekonanie svetového rekordu.

Letná olympiáda Tokio 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Športy»Športová streľba»Rehák Štefečekovej blahoželajú premiér i prezidentka. Ďakujeme, odkazujú