Autobus pre šampiónku. Strelkyne si pripadali v Tokiu ako kráľovné

Gratulácia k zlatu od kamarátky. Zuzana Rehák Štefečeková a Jana Špotáková.
Gratulácia k zlatu od kamarátky. Zuzana Rehák Štefečeková a Jana Špotáková. (Autor: TASR)
Boris Vanya|29. júl 2021 o 17:56

Zuzana Rehák Štefečeková a Jana Špotáková sú veľké kamarátky.

TOKIO. Tie dve sú akoby spojené pupočnou šnúrou. Spoznali sa na strelnici a odvtedy to ťahajú spolu už dvadsať rokov.

Chodia spolu na preteky, na nákupy, na sústredenia aj na výlety s deťmi. A prvý raz sú spolu aj na olympiáde. Teda obe už boli aj v Londýne 2012, ale tam jedna strieľala a druhej tiekli nervy v hľadisku. Teraz zdieľajú spoločnú bunku v olympijskej dedine.

Zuzana Rehák Štefečeková a Jana Špotáková (za slobodna Mezeiová), dve strelkyne a veľké kamarátky. 

Maximum len v Trnave a Tokiu

Špotáková sa v Tokiu predstaví v sobotu v mix trape s Mariánom Kovačócym. Víťazstvo Rehák Štefečekovej na olympijskej strelnici v Tokiu prežívala z bezprostrednej blízkosti ako diváčka.

"Ráno sme vstali, dali si raňajky a vybrali sa na strelnicu. Jasné, že Zuzka bola trochu nervózna. Vravela, že na tejto strelnici by bola škoda za každú chybu, lebo terče je dobre vidieť.

Kvalifikáciu zvládla famózne. Bez zaváhania, bez náznaku krízy. Všetkých 125 terčov trafila druhý raz v živote. Predtým v na pretekoch v Trnave a teraz v Tokiu. Aj sme sa na tom bavili, len v Trnave a v Tokiu," spustila Špotáková.

Pred odchodom do Tokia strelkyňa Jana Špotáková zapracovala na imidži.
Pred odchodom do Tokia strelkyňa Jana Špotáková zapracovala na imidži. (Autor: ARCHÍV J. Š.)

Počas pretekov boli obe kamarátky aspoň v očnom kontakte. "Dohodli sme sa, že si sadnem tak, aby ma vždy, keď to bude potrebovať, našla pohľadom. Má to tak rada. Niekto sa počas súťaže pozerá do zeme, ale ona má rada povzbudenie.

Srdce mi tĺklo viac, ako keby som sama strieľala. Ale aj tak som sa na ňu stále usmievala. Pred poslednou položkou v prvej časti finále ňou trošku cukalo.

Tak som sa na ňu pozrela, že haló, žiadnu paniku! Hádam sa teraz nepose...š. Už to dokončíš tak, ako si začala. Vo finále fúkalo, nebol to len boj samého so sebou, dva terče jej minimálne sfúklo, ale zvládla to bravúrne."

Ako kráľovné v limuzíne

Aj zo strelnice odchádzali spolu. 

"O štvrť na sedem odišiel zo strelnice posledný autobus, ale ja som sa bez nej nepohla. A keďže mala ako medailistka zabezpečenú dopravu, viezli sme sa v autobuse samé dve. Inokedy býva v autobuse plno, no teraz sme šli ako kráľovné v limuzíne. Hotová Amerika.

Rozdelili sme si sójovú tyčinku, aby sme vydržali do večere. Jej telefón dostal zabrať, teraz išla ešte do televízie. Čakám na ňu, nech si dáme na oslavu aspoň jeden drink," dodala Špotáková. 

V sobotu budú opäť spolu - na strelnici, ako súperky. 

"Vôbec to tak neberiem. Zuzka podľa mňa ešte nepovedala na tejto olympiáde posledné slovo. Aj Erik (Varga) strieľal výborne, spolu budú patriť k favoritom a dovolím si tvrdiť, že zabojujú o medailu." 

Letná olympiáda Tokio 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Športy»Športová streľba»Autobus pre šampiónku. Strelkyne si pripadali v Tokiu ako kráľovné