Zmení sa model našej najvyššej súťaže? Chceme ju zatraktívniť, tvrdí šéf ligy

Ivan Kozák (vľavo) so šéfom slovenského futbalu Jánom Kováčikom.
Ivan Kozák (vľavo) so šéfom slovenského futbalu Jánom Kováčikom. (Autor: TASR)
SITA|20. dec 2016 o 14:30

Či už FIFA, UEFA, Česi, Poliaci, každý uvažuje, ako zatraktívniť súťaž a prilákať divákov dramatickými zápasmi, vraví Kozák.

BRATISLAVA. Najvyššiu futbalovú súťaž na Slovensku zrejme čaká ďalší pokus o zvýšenie atraktivity založený na zmene hracieho systému.

Naznačil to prezident Únie ligových klubov (ÚLK) Ivan Kozák v rozhovore pre športovú televíziu 213.

"Ja verím, že to bude dramatické do posledného kola," povedal v súvislosti s tým, že vedúca Žilina má po jesennej časti Fortuna ligy 2016/2017 až dvanásťbodový náskok pred druhou Podbrezovou.

"My už rozmýšľame aj nad modelom súťaže, aby sme ju viac zdramatizovali. Či už FIFA, UEFA, Česi, Poliaci, každý uvažuje, ako zatraktívniť súťaž a prilákať divákov dramatickými zápasmi," doplnil Ivan Kozák.

Hracích systémov bolo v ére samostatnosti na Slovensku niekoľko, menil sa počet účastníkov a neúspešný bol aj model s rozdelením súťaže pred jarou na boj o titul a záchranu.

"Musíme sa o niečo pokúsiť. Futbal potrebuje náboj, zápasy na 'krv' a my chceme mŕtvy stred trošku vytesniť. Všetko je to o kluboch, Únia ligových klubov sú kluby, všetko bude podliehať hlasovaniu. My sa však snažíme pracovať s modelom, ktorý by zatraktívnil Fortuna ligu," dodal Ivan Kozák.

Zároveň priznal, že o majstrovi Slovenska 2016/2017 je pravdepodobne rozhodnuté, no boj o udržanie sa medzi elitou bude dramatický.

"Žilina by sa musela poraziť sama, aby nezískala titul. Hráči aj vedenie sú pripravení a vedia, že nemôžu poľaviť," poznamenal šéf ÚLK.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zmení sa model našej najvyššej súťaže? Chceme ju zatraktívniť, tvrdí šéf ligy