Jančová nestačila na lyžiarky, ktoré pravidelne bodujú v SP. Ambície na MS nenaplnila

Rebeka Jančová v Jasnej.
Rebeka Jančová v Jasnej. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|2. feb 2024 o 15:10

Slovenka absolvovala posledné preteky na juniorskom šampionáte.

BRATISLAVA. Kanadská lyžiarka Britt Richardsonová pretavila svoje skúsenosti zo Svetového pohára na zisk titulu juniorskej majsterky sveta v obrovskom slalome. 

Vo francúzskych Savojských Alpách v stredisku Portes du Soleil sa naplno rozbehol juniorský šampionát. V obrovskom slalome štartovalo niekoľko pretekárok, ktoré už zaznamenali výraznejšie úspechy v kolotoči SP. 

Bodujú i v SP

Dvadsaťročná Richardsonová dosiahla najlepší výsledok v stredisku Mont Tremblant, kde obsadila pätnáste miesto a prepracovala sa do nasadenej tridsiatky. Štartovala aj v Jasnej, ale nedokončila prvé kolo obrovského slalomu. 

Druhé miesto zaujala Stefanie Grobová, ktorá obhájila svoju pozíciu z vlaňajška. Pre Švajčiarku je to už celkovo piaty cenný kov z juniorských šampionátov. 

Aj Lara Colturiová obájila bronz z minulých MS. Sedemnásťročná Albánka už patrí medzi stabilne bodujúce lyžiarky vo Svetovom pohári. V slalome aj v obrovskom slalome patrí do elitnej tridsiatky. 

Túto sezónu prvýkrát nazrela do najlepšej desiatky slalomu vo Flachau (9. miesto). V obrovskom slalome bola najlepšie na dvanástom mieste v Kronplatzi a v Killingtone. V Jasnej skončila trinásta. 

Mama Daniela Ceccarelliová reprezentovala Taliansko. Špecialistka na rýchlostné disciplíny vyhrala olympijské zlato v Salt Lake City 2002. Pri otázkach smerovania dcérinej budúcnosti prišlo k roztržke, ktorá vyústila k zmene občianstva. Colturiová trénuje so svojou mamou v elitnej lyžiarskej škole.

Útok nevyšiel

Slovenská lyžiarka Rebeka Jančová mala po prvom kole obrovského slalomu našliapnuté na dobrý výsledok. Obsadila dvanáste miesto a od najlepšej pätice ju delilo iba pol sekundy. 

Druhé kolo jej však nevyšlo, zašla až 23. najrýchlejší čas a prepadla sa na výslednú 16. priečku. 

Rebeka Jančová v Söldene.
Rebeka Jančová v Söldene. (Autor: Nikola Baďová)

Pre Jančovú to bol posledný juniorský šampionát. 

„Chcem zabojovať o najvyššie priečky. Som posledný rok v juniorskej kategórii a ak sa podarí, tak by som rada získala medailu,“ prezradila počas SP v Jasnej. 

Najlepšie umiestnenie v kategórii zaznamenala vlani, keď sa v super-G umiestnila na ôsmom mieste. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Jančová nestačila na lyžiarky, ktoré pravidelne bodujú v SP. Ambície na MS nenaplnila