Zázračné dieťa opäť udivuje. Albánka získala to, čo Shiffrinová v zbierke nemá

Lara Colturiová sa teší zo zlatej medaily na juniorskom šampionáte.
Lara Colturiová sa teší zo zlatej medaily na juniorskom šampionáte. (Autor: twitter/skiweltcup)
Nikola Baďová|20. jan 2023 o 13:10

Lyžiarka získalo prvé zlato na juniorskom šampionáte.

BRATISLAVA. Je mladá a rýchla. Minulý rok zmenila občianstvo, aby sa mohla predstaviť v prestížnom seriáli Svetového pohára. 

Šestnásťročná lyžiarka Lara Colturiová reprezentuje Albánsko a pre svoju krajinu vybojovala prvú zlatú medailu na juniorských majstrovstvách sveta.

V St. Antone triumfovala v super-G. Slovenská lyžiarka Rebeka Jančová obsadila ôsme miesto. 

„Necítim žiaden tlak, len sa bavím. Všetko je pre mňa ako hra,“ prezradila pre Sportnet počas zastávky Svetového pohára v Semmeringu. V rakúskom stredisku vtedy obsadila 20. miesto v obrovskom slalome. 

Na lyžiach od narodenia

Lara Colturiová prišla na svet s lyžiarskym talentom. Mama Daniela Ceccarelliová reprezentovala Taliansko. Špecialistka na rýchlostné disciplíny vyhrala olympijské zlato v Salt Lake City 2002. Sezóna 2001/2002 bola jej najúspešnejšia. 

Pripísala si tri pódiové umiestnenia v Svetovom pohári a v pozícii čierneho koňa ovládla aj olympijské preteky. Na stupne víťazov už v ďalších ročníkoch nedosiahla. Kariéru ukončila v roku 2010 a s manželom Alessandrom Colturim založili lyžiarsky klub Ceccarelli Golden Team.

Dcéra Lara sa narodila v roku 2006 v Taliansku. 

„Medzi nami dvoma je veľký rozdiel. Ja pochádzam z malého mestečka v strednom Taliansku a k lyžovaniu som sa dostala neskoro. Lara bola na snehu od narodenia, keď som sa ešte aktívne venovala lyžovaniu,“ povedala Ceccarelliová o svojej dcére pre Olympics.com

„Mama mi pomáha, pretože už vie, aká situácia ma čaká. Je neuveriteľná,“ povedala mladá lyžiarka. Pri pretekoch v prestížnom seriáli je neustále po jej boku. 

„Keď som bola malé dievča, lyžovali sme všetci spolu. Je pre mňa prirodzené, že som teraz s rodičmi. Potrebujem, aby boli so mnou na pretekoch,“ dodala. 

Ešte donedávna sa Colturiová venovala aj inému športu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Zázračné dieťa opäť udivuje. Albánka získala to, čo Shiffrinová v zbierke nemá