Žilina proti Seredi otočila stav zápasu a postúpila do štvrťfinále Slovnaft Cupu

Futbalisti MŠK Žilina.
Futbalisti MŠK Žilina. (Autor: TASR)
SITA|6. nov 2018 o 19:16

Diváci videli až štyri góly.

ŽILINA. Futbalisti MŠK Žilina postúpili do štvrťfinále Slovnaft Cupu 2018/2019, keď v utorkovom zápase osemfinálového 5. kola zdolali na domácom trávniku Sereď 3:1.

Slovnaft Cup - osemfinále:

  • Žilina - Sereď 3:1 (2:1)
<>

Góly: 45. a 83. Káčer (druhý z pok. kopu), 35. J. Mihalík - 28. Mečiar

ČK: 61. Adekuoroye (Sereď) po druhej ŽK

Skóre stretnutia otvoril v 28. minúte hosťujúci Martin Mečiar, ktorý strelou z voleja prekonal brankára Miloša Volešáka.

Žilinčania ešte pred prestávkou otočili - po individuálnej akcii vyrovnal Jaroslav Mihalík a v 45. minúte poslal domácich do vedenia Miroslav Káčer.

Favorit zápasu v druhom polčase ešte zvýšil svoj náskok, z pokutového kopu sa nemýlil Káčer. To už hostia dohrávali bez vylúčeného Nigérijčana Bankoleho Adekuoroyeho.

Hlasy po stretnutí:

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: "Dnes sme sa ťažšie rozbiehali, úvod zápasu nebol ideálny, navyše sme inkasovali z ojedinelej akcie. Znova však prišla naša dobrá reakcia, otočili sme vývoj stretnutia, čo bolo veľmi pozitívne, keď sme ukázali správny prístup a bojovnosť.

Po zmene strán sme to mali pod kontrolou a po vylúčení hráča sme sa tlačili za tretím gólom, ktorý definitívne rozhodol. Rešpektovali sme silu súpera, urobili sme však isté zmeny oproti Ružomberku, máme ešte na čom pracovať, znova sa striedali lepšie úseky s horšími. Zápasu sme priložili patričnú vážnosť, preto sme radi za postup do najlepšej osmičky, vážime si to. Už sa znova upriamujeme na ligu."

Karel Stromšík, tréner Serede: "Je škoda, že sme nepostúpili. Žiline sme boli veľmi vyrovnaným súperom, mali sme v prvom polčase slušné akcie, po zmene strán to už bolo o tom, že sme sa pokúšali vyrovnať. Žiaľ, vylúčenie pribrzdilo našu snahu vyrovnať výsledok, penalta nás dorazila. Rozhodcov hodnotiť nebudem, no s niektorými ich výrokmi súhlasiť nemôžem."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žilina proti Seredi otočila stav zápasu a postúpila do štvrťfinále Slovnaft Cupu