Žilina prehrala z posledných štyroch zápasov až tri

Žilinčania majú kolísavé výsledky.
Žilinčania majú kolísavé výsledky. (Autor: TASR)
SITA|1. nov 2015 o 12:22

Po 15. kole Fortuna ligy majú futbalisti Žiliny na treťom mieste v tabuľke už 11-bodový odstup na lídra AS Trenčín.

BRATISLAVA. Futbalisti MŠK Žilina si pripísali v najvyššej slovenskej súťaži tretiu prehru z ostatných štyroch vystúpení: po zaváhaniach doma s Podbrezovou (1:3), v Zlatých Moravciach (0:4) a víťazstve nad Myjavou (3:0) podľahol úradujúci vicemajster na pôde Dunajskej Stredy tesne 0:1.

O troch bodoch pre klub zo Žitného ostrova rozhodol v 80. min Róbert Polievka z pokutového kopu. Jedenástku nariadil hlavný arbiter Mário Vlk po zákroku Milana Škriniara na Branislava Ľuptáka, stopérovi MŠK a reprezentantovi do 21 rokov ukázal druhú žltú a zároveň aj červenú kartu.

Po 15. kole Fortuna ligy majú futbalisti Žiliny na treťom mieste v tabuľke už 11-bodový odstup na lídra AS Trenčín.

"Nevyužité šance v prvom v polčase nás stáli zápas. Úvod bol solídny, po takých príležitostiach však musíme ísť do vedenia. V polčasovej prestávke sme si povedali, že stále máme čas, ale musíme byť disciplinovaní," citoval žilinský klubový web hodnotiace slová kouča Adriána Guľu.

Vlastnou nedisciplinovanosťou

"Snažili sme sa otvoriť pozornú defenzívu Dunajskej Stredy. Žiaľ, vlastnou nedisciplinovanosťou a zmenami v pozíciách, do ktorej sa stratou koncentrácie začali chalani púšťať, sme dopustili penaltu. Nebolo to iba o faule Milana Škriniara, ale predtým tam boli na ostatných postoch nedostatky, ktoré sú neakceptovateľné."

K jeho slovám sa pridal aj talentovaný 18-ročný stredopoliar László Bénes: "Úvod stretnutia nám vyšiel, hrali sme dobre, utvorili sme si gólové šance. Potom sme však začali kopiť chyby a nepresné prihrávky. V súbojoch boli domáci lepší, agresívnejší. Po góle z pokutového kopu sa stiahli a už sa hralo ťažko do plných."

K rozhodujúcemu momentu duelu sa pre TV Dajto vyjadril brankár MŠK Žilina Miloš Volešák: "Vždy je to na rozhodcovi, mohol to posúdiť aj čisto. Bolo to trochu necitlivé pre nás, sme z toho sklamaní. Teraz sa musíme pozerať sami na seba a začať opäť vyhrávať."

Spokojný Tomič

Hráči Dunajskej Stredy sa po piatich ligových dueloch "vonku" (bilancia: 1 - 1 - 3) predstavili v domácom prostredí a napriek územnej prevahe hosťujúcej Žiliny (držanie lopty 35 - 65 %) sa tešili z tesného víťazstva.

Tímu FC DAC navyše chýbali tri dištancované opory Ľubomír Michalík, Erik Pačinda i Ákos Szarka, o to je jeho triumf cennejší.

"Chcem mojim chlapcom pogratulovať k veľmi dobrému zápasu. Vedeli sme, že Žilina je kvalitné mužstvo, ktoré má veľmi dobrú medzihru a je veľmi silné a nebezpečné pri zmene tempa počas duelu. Moji zverenci boli veľmi disciplinovaní, snažili sa držať priestorov, v ktorých hrali. Samozrejme, že proti takému mužstvu ako je Žilina treba mať aj trochu šťastia, to sme mali aj my na začiatku stretnutia. Som veľmi rád, že sme zvíťazili," uviedol pre klubový web kouč Dunajskej Stredy Tomislav Marič.

Polievka bol hrdinom

Hrdinom zápasu sa stal Róbert Polievka, ktorý premenil pokutový kop a rozhodol o troch bodoch pre FC DAC. Zároveň sa svojím premiérovým presným zásahom v tejto sezóne postaral o zmazanie 264 minút trvajúcej šnúry bez prekonania súperovho brankára.

"So Žilinou sme dokázali hrať otvorenú partiu a napokon sme zvíťazili. Konečne sme skórovali a teší ma, že sa podarilo streliť gól práve mne," uviedol pre TV Dajto 19-ročný Polievka, ktorý pochválil vlastných priaznivcov:

"Naši fanúšikovia sú úžasní, fantastickí. Myslím si, že málokto na Slovensku má takto zázemie. Pre nás sú dvanástym hráčom, a to nielen v zápasoch doma, ale aj na pôde súperov."

Futbalistom Dunajskej Stredy patrí v súčasnosti 6. miesto v klasifikácii Fortuna ligy s 21 bodmi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žilina prehrala z posledných štyroch zápasov až tri