Zemplínčania prvýkrát zdolali Myjavu

(Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|26. sep 2016 o 00:00

O ich výhre rozhodol v 90. minúte Igor Žofčák.

MICHALOVCE. Na štvrtý pokus sa to Michalovčanom podarilo. Futbalisti MFK Zemplín si zaknihovali v sobotu pre-miérové prvoligové body s Myjavou, ktorú po veľkej dráme zdolali tesne 3:2 (2:1).

Napriek upršanému počasiu museli diváci zo štadióna pri Laborci odchádzať spokojní, pretože videli parádny fortunaligový zápas s piatimi gólmi a predovšetkým víťazstvo michalovského mužstva.

Výborný začiatok

Žlto-modrí momentálne hrajú vo výbornej forme, druhýkrát v rade sa im podarilo vyhrať nad silným súperom navlas rovnakým výsledkom 3:2.

Po trnavskom Spartaku si poradili aj s tým myjavským.

„Videli sme veľmi kvalitný ligový zápas so šťastným koncom pre nás. V úvodnej 30-minútovke sme boli lepší tím a vypracovali sme si tri, štyri čisté šance. Škoda, že sme nedali viac ako dva góly. Potom súper ukázal svoju kvalitu a na časť zápasu ovládol hru. Ešte do prestávky sa mu podarilo znížiť. Po zmene strán sme Myjavčanov chceli držať na dištanc, ale pritlačili nás. Hralo sa hore-dole, my sme chceli zvýšiť náskok, hostia zase vyrovnať. To sa im aj podarilo po štandardnej situácii. Oba góly sme takto dostali. Vedeli sme o ich silných stránkach, ale nepodarilo sa nám ich ustrážiť,“ skonštatoval Anton Šoltis, lodivod MFK Zemplín.

Bral by už aj bod

Z tvrdého direktu v podobe vyrovnávajúceho gólu v 83. minúte sa však Michalovčanom podarilo otrepať a v posledných sekundách riadneho hracieho času uštedril kapitán Igor Žofčák hlavou hosťom ešte silnejší úder.

„Chlapci bojovali až do konca, stále išli za víťazstvom a šťastie sa k nim napokon aj priklonilo. Za oduševnený výkon im ďakujem, tri body, podľa mňa zaslúžene, ostali doma,“ uviedol Šoltis.

Veľa nechýbalo a z troch bodov sa mohli radovať kopaničiari, ale krátko po svojom druhom góle trestuhodne zahodili dve obrovské príležitosti. A tak ich na konci stihol trest.

„Priznám sa, že po tom hektickom závere, kedy sme inkasovali vyrovnávajúci gól, by som bral aj bod, už som bol s ním takmer aj zmierený, ale futbal nám ukázal krajšiu tvár. Diváci, ktorí prišli na štadión, určite neoľutovali, lebo ozaj videli skvelý zápas otvorený do posledných sekúnd,“ dodal 40-ročný tréner.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zemplínčania prvýkrát zdolali Myjavu