Zápas medzi Myjavou a Slovanom skončil potýčkami, rozhodca vylúčil troch hráčov

Zápas záveru v Myjave.
Zápas záveru v Myjave. (Autor: SITA)
Sportnet|10. dec 2016 o 16:15

Podbrezová doma nevyhrala prvý raz od augusta.

PODBREZOVÁ. Futbalisti Podbrezovej v sobotu remizovali v záverečnom 19. kole jesennej časti Fortuna ligy na domácej pôde s posledným Prešovom 1:1.

Skóre stretnutia otvoril tesne pred polčasovom prestávkou skúsený domáci stredopoliar Michal Breznaník. Za Prešov v 64. minúte vyrovnal Lukáš Kubus.

Prešovčania v najvyššej domácej súťaži remizovali druhýkrát za sebou, Podbrezová doma v lige nebodovala naplno prvýkrát od 27. augusta.

Hráči Spartaka Myjava zakončili jesennú časť sobotňajšou remízou so Slovanom Bratislava 1:1.

Záver stretnutia poznačila nervozita a hlavný rozhodca Glova vylúčil až troch hráčov - Kukoľa na strane domácich a Savičeviča so Schetom na strane hostí.

Záver zápasu v Myjave poznačila nervozita hráčov (v čase od 2:15):

Slovan prezimuje na tretej priečke v tabuľke Fortuna ligy, Myjava odštartuje do jarnej časti zo šiestej priečky.

Hráči Ružomberka splnili cieľ a s jesennou časťou sa rozlúčili domácim víťazstvom 2:1 nad Senicou. Ružomberku patrí po jesennej časti v tabuľke piata pozícia, Senica je predposledná o skóre pred Prešovom.

Poradie strelcov:

1. Filip Hlohovský (Žilina) - 12 gólov

2. Michal Škvarka (Žilina) - 10 gólov

3. Seydouba Soumah (Slovan Bratislava) - 9 gólov

4. Yusuf Otubanjo (Žilina), Rangelo Maria Janga (Trenčín) - 8 gólov

6. Ľuboš Kolár (Myjava), Jakub Mareš (Ružomberok) - 7 gólov

Aj futbalisti Dunajskej Stredy zvládli posledné jesenné kolo, keď doma zvíťazili nad Zlatými Moravcami-Vráblami tesne 1:0.

Dunajská Streda potvrdila sobotňajším trojbodovým zápisom dobrú formu ku koncu jesene, keď z posledných štyroch zápasov tri vyhrala a v jednom remizovala.

Aj touto zásluhou jej v tabuľke patrí ôsme miesto, zatiaľ čo Zlaté Moravce-Vráble figurujú na 10. priečke o bod pred Senicou a Prešovom.

Fortuna liga - 19. kolo:

ŽP Šport Podbrezová - 1. FC Tatran Prešov 1:1 (1:0)

Góly: 45. Breznaník - 64. Kubus

ŽK: 90. Viazanko - 28. Rolinc, 73. Micherda, 79. M. Petko, 84. Kubus, 90.+ D. Keresteš, ČK: 84. Krivák (Podbrezová), rozhodovali: Chmura - Brendza, Vorel, 1006 divákov

Podbrezová: M. Kuciak - M. Turňa, Krivák, Kostelný, L. Djordjevič - P. Vajda, Podio - Viazanko, K. Kuzma (66. Kochan), Breznaník (80. Opoku Bernadina) - P. Šafranko

Prešov: Talian - M. Petko, P. Jacko, Dzurík, Bartek - Kubus (90.+ Grešák), Micherda, P. Katona, Streňo (87. Dupkala) - Špyrka (90.+ D. Keresteš) - Rolinc

Hlasy trénerov:

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Tento posledný zápas sme chceli vyhrať a urobili sme pre to na ihrisku maximum. Oproti nám stál skvelý brankár Jožko Talian, ktorý veľakrát aj s prispením šťastia zachránil svoj tím. My sme ani pred čiarou nedokázali loptu dotlačiť do bránky. Vedeli sme, že súper bude prehusťovať priestor a hrať organizovane, no i napriek tomu sme sa veľakrát vedeli presadiť, chýbalo iba šťastie v koncovke. Zápas mal svoj náboj a dej, chýbal k tomu z nášho pohľadu lepší rezultát. Chlapci siahli na dno síl, no sú aj takéto zápasy, keď to jednoducho nepadne."

Miroslav Jantek, tréner Prešova: "Vychádzali sme z toho, že Podbrezová je silný tím a nie náhodou je na druhom mieste. Takže taktika bola jasná, znepríjemniť a zhustiť priestor tridsať metrov pred bránkou. Ďalšou prioritou bolo, aby sme boli nebezpeční aj smerom hore. V prvom polčase sme mali gólové príležitosti, rovnako ako aj domáci, inkasovali sme však nešťastný gól v závere, ktorý tím nedostal do paniky. Trpezlivo sme si počkali na možnosť a dali šťastný gól. Domáci sa potom tlačili do víťazstva, ale skvelým výkonom Taliana sme ich tlak ustáli. Získali sme možno šťastný bod, no pre nás má veľkú hodnotu."

Spartak Myjava - ŠK Slovan Bratislava 1:1 (1:0)

Góly: 5. Š. Pekár - 57. F. Oršula

ŽK: 13. Duga, 43. Abrahám, 61. P. Pavlík - 26. Kubík, 44. Priskin, 50. V. Savičevič, ČK: 90.+ Kukoľ - 90.+ V. Savičevič po 2. ŽK, 90.+ Schet, rozhodovali: Glova - Hancko, Chládek, 837 divákov

Myjava: Matúš Hruška - Kukoľ, Ostojič, P. Pavlík, Machovec - T. Kóňa, Bílovský - Duga, Š. Pekár (77. Marček), Abrahám (71. Mehremič) - Ľ. Kolár (82. Černáček)

Slovan: Greif - J. Kotula, Saláta, Vernon De Marco Morlacchi, Kubík - Rigo, V. Savičevič - Schet, Soumah (87. Šefčík), De Sa (42. F. Oršula) - Priskin

Hlasy trénerov:

Mikuláš Radványi, tréner Myjavy: "Mali sme dobrý vstup do zápasu, začali sme aktívne, dali sme gól. Potom súper prevzal iniciatívu, ale do šancí sme ich nepustili. V druhom polčase sme chceli hrať aktívne, ale Slovan má svoju silu, nakoniec vyrovnali v situácii, kde na polovici ihriska neviem či nebol faul na nášho hráča. Pri konci už boli emócie. Aj my sme chceli, aj súper. Pre oko diváka to musel byť dobrý zápas. Škoda, že padli len dva góly. S Čečom sme sa chceli rozlúčiť víťazne, ale nakoniec musíme brať aj bod."

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana: "Po dvoch prehrách sme chceli odohrať dobrý zápas. Chceli sme byť dominantní, mať držanie lopty a zápas vyhrať. Pred zápasom sme sa bavili o dominantných stránkach Myjavy a jednou z nich bol aktívny pressing od začiatku zápasu. Po piatich minútach sme inkasovali, čo nás trošku zrazilo dole. Po pár minútach sme mali šancu na vyrovnanie, ale nedokázali sme loptu dotlačiť do siete. Potom sa mužstvo viac snažilo, hlavne v druhom polčase. Vytvorili sme si šance, ale prejavila sa slabá efektivita. Po vyrovnaní sme šli za víťazstvom, chceli sme vyhrať. Myslím si, že to bol dobrý zápas. Bolo v ňom veľmi veľa emócií."

Myjava remizovala so Slovanom: fotogaléria

11.12.2016

MFK Ružomberok - FK Senica 2:1 (1:0)

Góly: 10. J. Mareš, 72. Gál-Andrezly - 82. Kosorín

ŽK: 35. Lačný, 65. Chrien, 81. P. Maslo - 42. Březina, rozhodovali: Pavlík - Ferenc, Pozor, 1075 divákov

Ružomberok: Macík - Martin Nagy, J. Maslo, D. Kružliak, Kolčák - Chrien, Ďubek - Gál-Andrezly, J. Mareš (90. Menich), E. Daniel (46. P. Maslo) - Lačný (73. A. Lóvas)

Senica: Šulla - J. Kosorin, Březina, Pillár, A. Delgado (46. Ebwelle, 76. F. Blažek) - Kopičár, P. Varga (34. Turyna) - Weriton, S. Mráz, Pirulo - Guillermo López

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý, okrem gólu malo mužstvo štyri až päť ďalších príležitostí na skórovanie. Senicu podržal brankár Šulla. Po prestávke akoby na nás padla nervozita a obava z toho, že zápas môžeme priviesť do víťazného konca. Napriek tomu, prišiel náš druhý poisťovací gól, no vlastnými chybami sme umožnili súperovi znížiť. Napokon sme dotiahli stretnutie do trojbodového konca."

Miroslav Mentel, tréner Senice: "Presne tak ako v predchádzajúcich zápasoch sme mali zlý vstup. Toto mužstvo je mladé, neskúsené, pre nich je každé prostredie nové. V prvom polčase boli aktívnejší domáci, nás dva až trikrát svojimi zákrokmi podržal Šulla. V druhej polovici akoby z nášho mužstva všetko spadlo a nastúpilo do nového zápasu. Druhé 45-minútovky máme vždy lepšie, čo sa aj dnes potvrdilo. Škoda, že v závere sme nepridali druhý gól, remíza na konci roka by nás potešila."

FC DAC 1904 Dunajská Streda - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:0 (1:0)

Gól: 25. K. Vida

ŽK: 36. Zs. Németh, 89. Kontár - 43. Gešnábel, rozhodovali: Očenáš - Slyško, Bobko, 3777 divákov

Dunajská Streda: Slávik - Živkovič, Szépe, T. Huk, Zs. Németh - M. Ljubičič - Štepanovský, Kontár, Pambou (89. Šabala), K. Vida (79. A. Mészáros) - Szarka (64. Sarr)

Zlaté Moravce-Vráble: Pavel Kováč - M. Boszorád, Pintér, Karlík, M. Pastva (82. Kapor) - Obročník - Orávik, Mateus de Oliveira Silva, Bariš, Válovčan (29. Guilavogui) - Gešnábel (66. Ewerton Paixao Da Silva)

Hlasy trénerov:

Csaba László, tréner DAC-u: "Kolegovi gratulujem, mužstvo prebral v ťažkej situácií a vyhral za sebou tri zápasy. Teraz sme videli, prečo. Víťazstvo sa zrodilo po tvrdej práci. Chceli sme hrať agresívne, aktívne. Po strelenom góle sme hrali defenzívne. Gratulujem mužstvu k víťazstvu, dnes sme získali dôležité tri body."

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: "Gratulujem DAC-u k trom bodom, ktoré si zaslúžili. Gratulujem Dunajskej Strede k rastúcemu štadiónu a fanúšikom, konečne sa hrá vo futbalovom prostredí. Vedeli sme, že domáci idú po tri body, tak sme sa aj pripravovali. Súper našu chybu využil a skóroval. Mali sme šance na skórovanie. Sme smutní, ale prehrali sme s dobrým súperom."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zápas medzi Myjavou a Slovanom skončil potýčkami, rozhodca vylúčil troch hráčov