Esom najväčšej senzácie bol ľavák, ktorého vyhodil Slovan a nik ho nechcel

Michal Breznaník.
Michal Breznaník. (Autor: TASR)
Pavol Spál|19. nov 2016 o 21:03

Talentovaného Slováka prenasledovali v cudzine zranenia. Michal Breznaník dal po dlhom čase v jednom zápase dva góly.

BRATISLAVA. Je tvrdohlavý, impulzívny, ale i šikovný a rýchly. Pri nohejbale, ktorý v mladosti úspešne hral, si zlepšil techniku i kĺbový rozsah.

Trebárs gymnastické strely cez chrbát mu nerobili žiadne problémy. Pred piatimi rokmi sa jeho exportný zásah nožničkami stal gólom roka v Česku.

Práve Michal Breznaník bol hrdinom Podbrezovej v súboji šestnásteho kola Fortuna Ligy, na pôde Michaloviec strelil dva góly. Jeho tím vyhral 3:1.

„Miša Breznaníka sme zobrali zraneného, lebo ho nikto nechcel,“ vravel nedávno pre SME viceprezident klubu Vratislav Greško.

V lete Breznaník posilnil Podbrezovú, kde ho dali zdravotne dokopy. Tri mesiace ho trápili problémy so slabinami.

„Starajú sa o mňa. Nikto mi nevedel pomôcť a tu ma dal fyzioterapeut Pavel Purdek dokopy. Verím, že to vydrží,“ vyhlásil univerzál Breznaník, podľa mena najväčšia hviezda Podbrezovej. V tejto sezóne naskočil do dvanástich zápasov, ani jeden však neodohral celý. Celkovo odohral 644 minút, strelil štyri góly.

Po desiatich rokoch

Do Podbrezovej sa vrátil po desiatich rokoch. V najvyššej futbalovej súťaži nehral nikdy klub z takej malej obce. Podbrezová nemá ani štyritisíc obyvateľov.

Klub má najmenší rozpočet v súťaži, iba deväťstotisíc eur. Aj výplaty hráčov patria k najskromnejším. Podbrezová je najväčšou senzáciou najvyššej futbalovej súťaže u nás, po šestnástich kolách je druhá.

V sobotu Podbrezová vyhrala v Michalovciach 3:1.

Tridsaťročný ľavák bol pred pár rokmi veľkým prísľubom pre slovenský futbal, desať zápasov odohral aj za národný tím. Ktovie, ako by sa uberala jeho kariéra, nebyť jeho hlúpeho

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Esom najväčšej senzácie bol ľavák, ktorého vyhodil Slovan a nik ho nechcel