Do Dunajskej Stredy prišla návšteva jari, majster stratil body so Senicou

Pred hráčom Dunajskej Stredy Tomášom Hukom (vpravo) odkopáva loptu Robert Tambe z Trnavy.
Pred hráčom Dunajskej Stredy Tomášom Hukom (vpravo) odkopáva loptu Robert Tambe z Trnavy. (Autor: TASR)
Sportnet|19. mar 2017 o 17:46

Futbalistu DAC-u neprehrali v lige už deväť zápasov, ale tretí raz v sérii získali iba bod za nerozhodný výsledok.

DUNAJSKÁ STREDA. Futbalisti Dunajskej Stredy natiahli sériu bez prehry vo Fortuna lige už na deväť zápasov, ale tretí raz po sebe získali iba jeden bod.

Bolo to v nedeľňajšom dueli dvadsiateho štvrtého kola za bezgólovú remízu s Trnavou, ktorej náskok v tabuľke zostal šesťbodový. Šláger sledovala rekordná ligová jarná návšteva 6008 divákov. Dosiaľ bolo maximom 5152 fanúšikov na predchádzajúcom domácom vystúpení DAC proti lídrovi tabuľky MŠK Žilina (2:2).

V Dunajskej Strede diváci gól nevideli. Pozrite si, ako vyzeral jej zápas so Spartakom Trnava: fotogaléria

19.3.2017

Majstrovský AS Trenčín remizoval na domácom štadióne so Senicou 1:1.

Od 54. minúty viedol presným zásahom holandského útočníka Rangela Jangu, pre ktorého to bol už jedenásty gól v aktuálnej sezóne. Dvadsaťštyriročnému Jangovi patrí tretie mieste v tabuľke kanonierov najvyššej slovenskej súťaže.

Remízu zariadil gólom v nadstavenom čase duelu hosťujúci stredopoliar Tomáš Brigant. Futbalisti AS získali v doterajšom priebehu Fortuna ligy dvadsaťdeväť bodov a sú na šiestej priečke. Deviata Senica má o osem bodov menej.

FORTUNA LIGA 2016/2017 - 24. kolo:

Dunajská Streda - Trnava 0:0

ŽK: 38. E. Halilovič (Trnava), rozhodovali: Glova - Vorel, Hrčka, 6008 divákov

Dunajská Streda: Matej Slávik - M. Živkovič, Ľubomír Šatka, Huk, Davis Grajales - Marin Ljubičič - Vida (90.+ J. Brašeň), Pambou (78. Branislav Ľupták), Aluku, Pačinda (82. András Mészáros) - Pavol Šafranko

Trnava: Adam Jakubech - Čögley, Greššák, M. Oravec, Janso - A. Sloboda, Martin Tóth - Jirka, E. Halilovič (88. K. Yilmaz), Čonka - Tambe

Hlasy po zápase:

Csaba László, tréner DAC-u: "V prvom polčase sme mali príležitosti, aby sme strelili gól. Bez gólov sa vyhrať nedá. Som nahnevaný, lebo sa hralo vo fantastickej atmosfére, ale nedokázali sme zvíťaziť. Som nespokojný s výkonom niektorých hráčov. Hnevá ma aj to, že súper si prišiel pre bod a aj ho získal. Aby sme vyhrali, musíme byť viac koncentrovaní. Všetky kontry súpera sa zrodili po našich chybách v strede poľa. Bol to zaujímavý zápas, v ktorom sme si zaslúžili viac ako jeden bod. Verím, že pozitívny výsledok dosiahneme proti Slovanu."

Miroslav Karhan, tréner Spartaka: "Videli sme zaujímavé stretnutie. V prvom polčase mala Dunajská Streda šance, ktoré pramenili zo štandardných situácií. Našich hráčov sme nabádali, aby sa vyhýbali štandardným situáciám, lebo domáci sú v nich dobrí. V druhom polčase bol zápas vyrovnanejší, pokazili sme niekoľko kontra atakov. Keď nedáte gól, nemôžete vyhrať, ale som rád, že sme neinkasovali. Je to pre nás dobrý bod, lebo v Dunajskej Strede sa bude ťažko vyhrávať."

Trenčín - Senica 1:1 (0:0)

Góly: 54. Janga - 90.+ Brigant

ŽK: 66. Kopičár (Senica), rozhodovali: J. Straka - Tomčík, Kováč, 2089 divákov

Trenčín: Šemrinec - R. Klooster, Kleščík, Skovajsa, K. Julien - Paur (76. Zubairu), Lawrence, Ubbink - Adekunle (46. M. Klooster), Janga (87. Mance), Beridze

Senica: Plach - Šušolík, Ranko (46. Pajer), Pillár, Kotula - Kopičár (75. D. Turyna), F. Blažek, A. Kováč - Brigant, O. Šašinka, B. Bališ (60. M. Kosorín)

Hlasy trénerov:

Martin Ševela, tréner Trenčína: "Očakávali sme defenzívnu taktiku súpera a to, že bude brániť s deviatimi hráčmi. V prvom polčase sme mali náznaky šancí. Tie sme nedotiahli do úspešného konca, neboli sme efektívni. V druhom polčase sme strelili gól, následne sme nastrelili konštrukciu brány. V závere zápasu Mance mohol rozhodnúť. Od hostí bol veľmi nebezpečný Brigant. V zápase sme boli dominantní, ale bez potrebnej efektivity."

Miroslav Mentel, tréner Senice: "Očakávali sme ťažký zápas a išli sme do neho s rešpektom. Trenčín stúpa vo výkonnosti. Mali sme niekoľko šancí, ktoré sme nevyužili. Sme vďační za získaný bod."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Do Dunajskej Stredy prišla návšteva jari, majster stratil body so Senicou