Prešov hrá kľúčový duel Ligy majstrov. Základom má byť pevná obrana

(Autor: tasr)
Ján Leško|13. okt 2018 o 00:00

Tatran privíta Sporting Lisabon.

PREŠOV. V rámci piateho kola C–skupiny Ligy majstrov EHF sa v nej odohrá v sobotu od 18. hodiny stretnutie Tatran Prešov – Sporting Lisabon.

Pre oboch súperov z hľadiska postupových ambícií mimoriadne dôležitý a divácky dozaista veľmi atraktívny súboj v najprestížnejšej súťaži hádzanárov v Európe.

Pivot Vučko by už rád na lavičku

Po štyroch kolách je portugalský súper štrnásťnásobného slovenského hádzanárskeho majstra v C–skupine druhý so ziskom šiestich bodov, rovnako ako tretí Tatran Prešov.

Na prvom mieste sa nachádza dánsky Bjerringbro – Silkeborg.

Aj preto sa dá v sobotu v Tatran handball arene očakávať zvlášť zaujímavý zápas.

Ako sme už informovali, slovenský šampión nenastúpi naň v optimálnom zložení.

Na listine maródov je stále spojkový univerzál Dominik Krok, po stretnutí s ruskými Čechovskými Medveďmi na ňu pribudol s poraneným členkom aj ďalší dôležitý prešovský hádzanár Lukáš Urban.

V dueli s dánskym Silkeborgom si natrhol stehenný sval pivot Leon Vučko.

„Stalo sa mi to pri prudkom šprintovaní za loptou. Ako sa ukázalo, sval som mal roztrhnutý na niekoľkých centimetroch. Veľmi nepríjemné, bolestivé zranenie, ktoré si vyžadovalo najprv jednoznačne len pokoj. Tréner Slavko Goluža mi odporučil jedného špecialistu na liečbu podobných problémov v Chorvátsku, ktorý ma relatívne v krátkom čase dal dokopy. Zatiaľ ešte nie na sto percent, no už pozvoľna od začiatku tohto týždňa behám a hádam do soboty to bude podstatne lepšie. Pokiaľ to pôjde tak ako doposiaľ, nevylučujem, že proti Sportingu pôjdem už s mužstvom na lavičku. Čaká nás ťažký súper, v kádri so skúsenými hráčmi. Ja však verím, že na zaváhanie s Rusmi chlapci už zabudli a tak ako sme predtým doma zvládli Dánov zo Silkeborgu, tak rovnako dokážeme uspieť aj v dueli s portugalským Sportingom Lisabon.“

Lisabon nehrá v Prešove prvý raz

Pre tento portugalský tím nie je prešovská Tatran handball arena neznámou.

V rámci kvalifikácie pred minuloročnou edíciou Ligy majstrov EHF si v Prešove, v kádri aj s niekdajším pivotom Tatrana Michalom Kopčom, vybojovali postup do skupinovej fázy.

Vtedy sa ale sobotňajší súperi vo vzájomnom súboji nestretli. Teraz je situácia iná.

„Sporting má dobré mužstvo, v kádri aj takých kvalitných hráčov ako Ruesga či Nikčevič, spoľahlivých gólmanov k tomu. Aj v Lige majstrov je každý zápas iný, žiadny nie je ľahký. O tom sme sa už presvedčili v predošlom kole skupinovej fázy,“ pripomenul tréner Tatrana Prešov S. Goluža.

„Preto musíme hrať maximálne koncentrovane, vyhýbať sa technickým chybám, nedať súperovi príležitosti strieľať nám ľahké góly. Ak zahráme dobre v obrane, potom všetko bude dobré.“

Stretnutie 5. kola Ligy majstrov EHF Tatran Prešov – Sporting Lisabon sa začne v THA o 18. hodine.

Pokladnice a brány haly budú však otvorené už dve hodiny predtým.

Zápas povedie dvojica poľských rozhodcov Marek Baranowski a Bogdan Lemowicz.

V nedeľu na extraligu proti ŠKP Bratislava

V nedeľu o 16. hodine nastúpi v THA Tatran Prešov na zápas Slovnaft Handball Extraligy proti ŠKP Bratislava.

V predošlom kole vyhral prešovský tím vedený trénerom Stanislavom Kolpakom, na lavičke aj so S. Golužom nad Novými Zámkami 30:29 a v aktuálnej tabuľke sa posunul už na druhé miesto za zatiaľ vedúcu Šaľu.

„Tento zápas sme dobre rozohrali, viedli už aj o päť gólov. Potom ale prišlo zopár chýb, avšak predovšetkým neskutočne veľa nami zahodených vyložených šancí. Hosťom skvelo zachytal náš bývalý spoluhráč Peťo Košč a hlavne jeho pričinením sa súboj zdramatizoval. Napokon sme o gól vyhrali a v podstate sa už naladili na nedeľný zápas s ŠKP Bratislava, ktorý by mal byť už našou presvedčivejšou záležitosťou,“ mienil hráč spojkového radu Tatrana Miloš Šarpataky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov hrá kľúčový duel Ligy majstrov. Základom má byť pevná obrana