Začali zle, teraz majú formu. Rivali Slovan aj Trnava vyhrávajú

V zápase proti Spartaku Myjava strelil oba góly Slovana Róbert Vittek (v belasom drese).
V zápase proti Spartaku Myjava strelil oba góly Slovana Róbert Vittek (v belasom drese). (Autor: SITA)
SITA|18. okt 2015 o 16:51

Vôbec im nevyšiel vstup do sezóny a vymenili trénera. Futbalisti Spartaka Trnava aj Slovanu Bratislava sa dostali do hernej pohody. Vyhrali už štyri stretnutia za sebou.

BRATISLAVA. Bratislavský Slovan ani trnavský Spartak nemali vstup do sezóny 2015/2016 perfektný a oba tímy si prešli trénerskou výmenou. V súčasnosti majú na konte sériu štyroch víťazstiev v najvyššej súťaži.

Slovan v sobotu v rámci 13. kola uspel na štadióne myjavského Spartaka 2:0. Hrdinom sa stal skúsený zakončovateľ Róbert Vittek.

Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie sa najprv v 21. minúte pohral s domácou defenzívou i brankárom Matúšom Hruškom. A o desať minút neskôr presnou hlavičkou stanovil konečný rezultát.

"Myslím si, že môžeme byť spokojní. Prišli sme sem zvíťaziť, čo sa nám podarilo. Pripísal som si dva zásahy, možno som ešte nejaké mohol pridať," zamyslel sa Vittek vo vysielaní TV Dajto.

"Tri body sú zaslúžene naše. Využili sme zaváhanie Žiliny a posunuli sme sa na druhú priečku tabuľky. Radi by sme pokračovali v nastolenom trende."

Takým istým pomerom Trnavčania pred vyše 10-tisícovou návštevou vo vlastnej City Arene zdolali hráčov FC DAC 1904 Dunajská Streda. A rovnako ako Slovan v sobotu našli svojho dvojgólového strelca.

Vitteka napodobnil argentínsky kanonier David Depetris. Jeho nákup evidentne prospel ofenzívnej produktivite Spartaka - odčinil utorňajšiu zahanbujúcu prehru 0:3 s druholigovým mužstvom FC VSS Košice.

"Po úvodnom zásahu sme mohli uplatňovať našu taktiku - nechať útočiť súpera a vyrážať do protiútokov. Dej stretnutia mala pod kontrolou Dunajská Streda, ale vo futbale platí, že kto dá góly, zvíťazí," hodnotil podľa oficiálnej stránky Spartaka kouč Ivan Hucko.

"Bol to náročný zápas, získali sme cenné body. Za výkon chválim celý tím. Samozrejme, David skóroval dvakrát, aj ostatní však dreli a dosiahli to kolektívnym predstavením," dodal kouč Trnavy.

Už v piatok šokujúco MŠK Žilina vybuchol 0:4 na trávniku FC ViOn Zlaté Moravce.

Vo zvyšných sobotňajších dueloch MFK Ružomerok doma podľahol FK Senica najtesnejším rozdielom 0:1 a úradujúci slovenský majster AS Trenčín pred prázdnymi tribúnami triumfoval nad FO ŽP Šport Podbrezová 2:1 vďaka víťaznému gólu aktuálne najlepšieho fortunaligového strelca Matúša Bera.

trencania_res.jpg

Fanúšikovia AS Trenčín sledovali zápas spoza areálu futbalového štadióna. FOTO - TASR.

Program 13. kola sa uzavrel v nedeľu súbojom nováčikov najvyššej súťaže MFK Zemplín Michalovce - MFK Skalica. Domáci Michalovčania uspeli 3:1 napriek tomu, že zaostávali 0:1.

Na vedúci gól hosťujúceho Ľubomíra Ulricha zo 14. minúty odpovedal premeneným pokutovým kopom španielsky legionár Samuel Bayón.

Po zmene strán o osude stretnutia dvoma zásahmi v krátkom časovom rozpätí rozhodol Stanislav Danko.

Zemplínčania vyrovnali tohtosezónnu vzájomnú bilanciu so Skaličanmi na 1:1. Revanšovali sa za najtesnejšiu prehru 0:1 v druhom kole.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Začali zle, teraz majú formu. Rivali Slovan aj Trnava vyhrávajú