29.05.2021 | Skupina A
29.05.2021 | Sk. A
2 - 0
(0:0, 0:0, 2:0)

Hudáček: Tabuľka vyzerá dobre. Nie je čas na odpočinok. Stačí, keď Ramsay zavelí

Brankár Július Hudáček v zápase Slovensko - Dánsko na MS v hokeji 2021.
Brankár Július Hudáček v zápase Slovensko - Dánsko na MS v hokeji 2021. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|29. máj 2021 o 22:44

Slováci zdolali Dánsko 2:0.

RIGA. BRATISLAVA. Veľké odhodlanie, drina a bojovnosť slávili úspech. Slovenskí hokejisti ukázali na majstrovstvách sveta v Rige obrovskú mentálnu silu.

Vysoká prehra proti Švajčiarsku 1:8 ich nezlomila. Skôr naopak. V dramatickom zápase, v ktorom rozhodovali detaily, zdolali nepríjemné Dánsko 2:0.

Z piatich zápasov na šampionáte majú štyri víťazstvá. Ani s dvanástimi bodmi však nemajú istý postup do štvrťfinále.

Ak však získajú zo zvyšných dvoch zápasov v základnej skupine proti Švédsku a Česku aspoň bod, vo štvrťfinále budú bez ohľadu na ostatné výsledky. Bolo by to po ôsmich rokoch.

Najnáročnejší bol úvod tretej tretiny

Obe mužstvá si uvedomovali, že víťazstvo v tomto zápase im výrazne zlepší šance na postup do vyraďovacej časti. A tak k nemu aj pristúpili.

Slováci sa snažili tvoriť hru a držať puk. Dáni sa spoliehali na precíznu defenzívu, čakali na chyby, po ktorých chodili do rýchlych protiútokov.

„Najnáročnejší bol začiatok tretej tretiny. Dáni si vytvorili šance, boli tam aj odrazené puky. Vydržali sme to, a potom sme hrali to, čo sme potrebovali,“ priznal na tlačovej konferencii brankár Július Hudáček.

Boj o dôležitý prvý gól vyhrali Slováci. Hoci ho strelili až v 48. minúte zásluhou Petra Cehlárika. Ten je s ôsmimi bodmi najproduktívnejším hráčom turnaja.

„Čakali sme takýto zápas, ale zvládli sme to výborne. Boli sme trpezliví, nepúšťali sme ich do šancí a zahrali sme dobre oslabenia. Urobili sme si svoju robotu a ideme ďalej,“ načrtol Cehlárik.

Jánošík je jeden z najlepších obrancov

Vo formácii s Marekom Hrivíkom a Róbertom Lantošim opäť motali súperom hlavy. Keď boli na ľade, takmer vždy z toho hrozilo nebezpečenstvo pre dánsku bránku.

Napokon svojou aktivitou vybojovali aj druhý gól, ktorý po strele spomedzi kruhov zaznamenal obranca Adam Jánošík.

„Od začiatku turnaja hrá vynikajúce zápasy. Je to jeden z našich najlepších obrancov. Vôbec nerobí chyby,“ uviedol Hudáček a pre istotu si zaklopal na stôl.

„Dnes hrali všetci vynikajúco. Aj mladý Samuel Kňažko. Ak takto budeme pokračovať, bude dobre,“ doplnil slovenský brankár.

Brankár nejde len tak dole

Hoci neprajníci mu vyčítajú, že v reprezentácii vždy nepodáva kvalitné výkony, opäť potvrdil, že je famóznym brankárom.

Zneškodnil všetkých 24 striel súpera a udržal si čisté konto. Podarilo sa mu to až v jeho osemnástom zápase za Slovensko na majstrovstvách sveta.

Tabuľka vyzerá dobre. A keď sa nechceme spoliehať na druhých, musíme si ten bod uhrať. Máme to vo svojich rukách.


Július Hudáček

Pred zápasom to pritom nemal jednoduché, keďže proti Švajčiarom inkasoval osem gólov.

„To zamáva s každým brankárom. Teraz to už nie je tak, že brankár sa zoberie a ide dole. Prehru sme hodili za hlavu a zvládli sme to,“ uviedol 32-ročný Hudáček.

Hudáček: Nie je čas na odpočinok

Už v nedeľu o 19.15 nastúpia Slováci proti Švédsku, ktoré má po piatich zápasoch na konte šesť bodov. A Hudáček bude opäť pripravený ísť do bránky

„Je to ťažká porcia, ale sme na to zvyknutí aj v KHL. Nie je čas na odpočinok. Keď tréner zavelí, že idem do bránky, tak idem,“ priznal Hudáček.

Hoci Slováci majú po piatich zápasoch dvanásť bodov, prílišnú eufóriu ešte tlmí.

„Tabuľka vyzerá dobre. Keď sa nechceme spoliehať na druhých, musíme si ten bod uhrať. Máme to vo svojich rukách,“ vraví.

„Ako tím sa učíme od zápasu k zápasu. Snažíme sa vyhrať každý. Dokázali sme už zdolať Rusov, čo bolo z nejakého dôvodu. Veríme si aj proti Švédom,“ doplnil Cehlárik, ktorý spolu s Hrivíkom uplynulú sezónu žiarili vo švédskej lige v drese Leksands IF. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Hudáček: Tabuľka vyzerá dobre. Nie je čas na odpočinok. Stačí, keď Ramsay zavelí