Záujem oňho mal CSKA Moskva. Trenčín opustil Kalu, prestúpil do Gentu

Samuel Kalu Ojim (vpravo) preniká cez Petra Masla.
Samuel Kalu Ojim (vpravo) preniká cez Petra Masla. (Autor: TASR)
SITA|5. jan 2017 o 12:30

Devätnásťročný nigérijský krídelník podpísal v novom pôsobisku kontrakt na tri a pol roka.

TRENČÍN. Samuel Kalu opustil káder úradujúceho slovenského futbalového šampióna AS Trenčín a bude pokračovať vo svojej kariére v poprednom belgickom KAA Gent.

V stredu o tom prostredníctvom svojich webov informovali oba kluby.

Devätnásťročný nigérijský krídelník (nar. 26. augusta 1997) podpísal v novom pôsobisku kontrakt na tri a pol roka.

Kalu sa stal spoluhráčom dvoch svojich krajanov - extrenčanov: Mosesa Simona, ktorý prišiel z Trenčína v januári 2015, a Ibrahima Rabia, ten je v Gente od vlaňajšieho augusta.

Kalu v decembri 2015 podpísal s vedením AS Trenčín dvojročný kontrakt.

Na slovenských trávnikoch zaujal predovšetkým svojou rýchlosťou, technikou a schopnosťou presadiť sa v individuálnych súbojoch. Za Trenčín odohral 42 zápasov, strelil 6 gólov a pridal 8 asistencií.

"Očakával som, že Samuel urobí takýto krok vo svojej kariére," uviedol pre agentúru SITA tréner AS Trenčín Martin Ševela a doplnil: "V hre bol aj prestup do Ruska, nejaký klub mal o neho záujem. Bude však napokon nasledovať kroky Mosesa Simona a Rabia. Samuel je mladý chalan a ešte potrebuje v novom prostredí nejakú opornú osobu v podobe Ibrahima. Bude dôležité, aby bol zdravý, pretože kvalitu má; slovenskú ligu už prerástol."

Gent si vo februárovom šestnásťfinále Európskej ligy 2016/2017 zmeria sily s anglickým Tottenhamom Hotspur. V 16-člennej najvyššej domácej dlhodobej súťaži mu patrí 7. priečka.

Možnú ruskú cestu konkretizoval vo štvrtok generálny manažér AS Róbert Rybníček, citovala ho facebooková prezentácia trenčianskeho klubu.

"O Kalua bol veľký záujem už v lete po zápasoch v európskych pohároch. Nebolo jednoduché sa rozhodnúť. Nakoniec sme sa Samuela rozhodli nechať ešte v klube. Boli sme v rokovaní s CSKA Moskva, ktorý mal veľmi seriózny záujem o jeho služby v letnom prestupovom období a aj teraz. Nakoniec k potvrdeniu dohody, ktorá bola medzi nami a ruským klubom, neprišlo. Keďže sme vedeli aj o záujme Gentu, rozhodli sme sa uvoľniť hráča do Belgicka. S KAA máme nielen dobré vzťahy, ale aj obchodné skúsenosti," skonštatoval Rybníček.

"Kalu potreboval nájsť novú motiváciu. Sme radi, že naša práca a jeho talent vyústili do tohto prestupu. Som presvedčený, že časom bude pevnou súčasťou základnej zostavy Gentu. Jeho nadanie a potenciál môžu byť umocnené aj ďalším prestupom. Možno už v blízkej budúcnosti," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Záujem oňho mal CSKA Moskva. Trenčín opustil Kalu, prestúpil do Gentu