Z bodu sa v Michalovciach netešil nikto. Ani domáci, ani hostia, ani oslávenci

Martin Kolesár (vľavo) sa teší so strelcom vyrovnávajúceho gólu Ricardom Phillipsom.
Martin Kolesár (vľavo) sa teší so strelcom vyrovnávajúceho gólu Ricardom Phillipsom. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|13. sep 2020 o 10:27

Kolesár verí, že sezóna prerušená nebude.

6. kolo Fortuna ligy: Michalovce - Trenčín 1:1: fotogaléria

13.9.2020

MICHALOVCE. Pred úvodným výkopom duelu medzi poslednými dvoma tímami tabuľky zablahoželali Martin Nebesník (zástupca klubu) a Štefan Czetö (bývalý medzinárodný rozhodca) Štefanovi Vargovi ku krásnemu jubileu.

Dlhoročný člen výboru, ktorý v sezónach 1996/97 až 1998/99 sedel aj na prezidentskej stoličke michalovského klubu, sa minulú stredu dožil 80. narodenín. V deň zápasu oslavoval aj jeden zo súčasných majiteľov klubu Ján Sabol (61 rokov), takže dôvodov na domáce víťazstvo bolo viac než obvykle.

Popravde, najväčšou motiváciou hráčov asi nebolo to, aby potešili oslávencov ziskom troch bodov, ako skôr to, aby svojmu súperovi z Trenčína ušli na rozdiel štyroch.

Tabuľkoví susedia sa nakoniec rozišli zmierlivo po remíze 1:1, s ktorou nebol spokojný ani jeden tím. Sklamaní odchádzali z trávnika domáci i hostia.

Vyrovnal žolík z lavičky

Dlho-predlho to na štadióne pri Laborci vyzeralo, že po vyše štyroch rokoch a piatich neúspešných pokusoch Trenčania konečne dobyjú michalovské hradby.

Takmer hodinu zápasu viedli, ale silnejúcemu domácemu tlaku v závere stretnutia neodolali a inkasovali vyrovnávajúci gól.

„Nebol to ľahký zápas, pretože sme museli doháňať jednogólové manko. Čiastočná spokojnosť s bodom vládne, keďže sme dlho prehrávali a vyrovnali sme až tesne pred koncom, ale na druhej strane si myslím, že sme stratili dva body,“ boli prvé pozápasové slová pravého obrancu MFK Zemplín Martina Kolesára, ktorý po vystriedaní Igora Žofčáka dohral súboj s kapitánskou páskou.

V druhom domácom dueli po sebe bol hrdinom žlto-modrých Panamčan Ricardo Antonio Phillips Hinds. So Zlatými Moravcami vsietil jediný gól zápasu, s Trenčínom sa postaral o vyrovnanie.

„Teraz naskočil ako striedajúci hráč a ukázal, že je platným členom tímu. Do našej hry priniesol oživenie a napokon aj strelil vyrovnávajúci gól. Môžeme byť radi, že ho máme.“

Už v utorok ich čaká pohár

Svižné stretnutie dvoch multinárodných mužstiev (na ihrisku sa objavilo dokopy 30 hráčov z 15 krajín) sa hralo v komornej atmosfére a zaslúžilo by si lepšiu divácku kulisu.

Kvôli aktuálnym opatreniam mohlo byť na zápase iba 500 ľudí, keďže okres Michalovce je na pandemickej mape označený červenou farbou. A ak bude aj ďalej, od októbra sa dostane na štadión MFK Zemplín dokonca iba 100 osôb vrátane hráčov, realizačné tímy, novinárov či usporiadateľov.

Tribúny teda ešte viac osirejú a fanúšikov bude opäť o niečo menej. A možno ani žiadni.

„Verím, že napriek novým opatreniam nebude sezóna prerušená a bude pokračovať. A tiež dúfam, že tie opatrenia kompetentní ešte prehodnotia a nebudú také prísne. Je obrovský rozdiel hrať pred plnými tribúnami ako pred prázdnymi, resp. pred dvoma či troma stovkami divákov, ako to bolo naposledy,“ vyjadril sa 22-ročný Kolesár.

Prvoligista si v najbližších dňoch veľmi neoddýchne, lebo už v utorok nastúpi na dohrávané stretnutie Slovnaft Cupu na pôde TJ Mladosť Kalša, účastníka tretej ligy, ktorý sa na pohár naladil domácou výhrou 2:1 nad Plavnicou.

„Verím, že kvalitne zregenerujeme a dobre sa na zápas pripravíme. Jednoznačne musíme zlepšiť koncovku. Do šancí sa totiž dostávame, len ich nepremieňame.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Z bodu sa v Michalovciach netešil nikto. Ani domáci, ani hostia, ani oslávenci