Young Angels šokovali Piešťany na ich palubovke

Michaela Balážová (vpravo) pomohla Young Angels v extraligovej premiére zdolať Piešťanské Čajky.
Michaela Balážová (vpravo) pomohla Young Angels v extraligovej premiére zdolať Piešťanské Čajky. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|30. sep 2018 o 17:35

Košické basketbalistky v extraligovej premiére vyhrali na pôde favorita 73:69 po predĺžení.

Piešťanské Čajky - Young Angels Košice : fotogaléria

30.9.2018

KOŠICE. Basketbalistkám Young Angels Košice sa hneď v úvodnom extraligovom stretnutí v novej sezóne podaril husársky kúsok.

Mladý košický tím zdolal favorizované Piešťanské Čajky na ich palubovke 73:69 po predĺžení.

Domáce predviedli výborný vstup do stretnutia, keď po prvej štvrtine viedli 21:9, no Košičanky ešte do polčasu dokázali vyrovnať.

Po zmene strán si ani jeden z tímov nedokázal vytvoriť jednoznačný náskok a po 40 minútach svietil na ukazovateli skóre stav 61:61.

V predĺžení sa podarilo zverenkám trénerky Zuzany Žirkovej rozhodnúť zápas a pripísať si veľmi cenný triumf.

„V prvej štvrtine sme zaplatili nováčikovskú daň. Musím povedať, že aj v príprave sme mali v každom zápase jednu nevydarenú štvrtinu a vo zvyšných troch sme boli celkom použiteľní. Teraz sa nám podarilo už v priebehu druhej desaťminútovky vrátiť sa späť do zápasu. Pôsobili sme veľmi dobrým bojovným dojmom a hráčky ukázali aj kvalitné individuálne výkony,“ povedal generálny manažér Young Angels Daniel Jendrichovský.

Najpozitívnejší impulz

Okrem jedinej legionárky v košickom tíme Samanthy Logicovej, ktorá nastrieľala 21 bodov, sa výborným výkonom prezentovala aj Michaela Balážová.

„V zápase predvádzala neskutočné veci. Bolo jej plné ihrisko. Drela, bojovala, hádzala sa po lopte a zaznamenala najviac bodov v kariére v jednom zápase, keď si pripísala 18 bodov,“ pochválil len 19-ročnú basketbalistku Jendrichovský, ktorý vyzdvihol aj ďalšie mladé hráčky.

„Dievčatá sa nevzdali ani šesť minút pred koncom, keď sme prehrávali o osem bodov. Som rád, že aj ďalšie mladé Martina Machalová či Sára Majorošová dokázali v kľúčových momentoch premeniť dôležité strely a myslím si, že takticky sme zvládli aj záver stretnutia s predĺžením. Pre naše družstvo, ktoré je na počiatku svojej cesty, je takéto víťazstvo najpozitívnejším impulzom.“

Vyslali jasný odkaz

Hneď v prvom zápase sezóny ukázali basketbalistky Young Angels, že v lige nemusia byť iba do počtu a hoci ich hlavným cieľom má byť získavanie skúseností, mohli by sa pohybovať v horných poschodiach tabuľky.

„Myslím si, že sme vyslali veľmi jasný odkaz všetkým ostatným družstvám v lige, že Young Angels nebudú fackovacím panákom. Ak budú dievčatá predvádzať výkony ako v Piešťanoch, môžu s výnimkou Ružomberka zdolať každého, či už doma alebo vonku. Na druhej strane nesmie prísť uspokojenie, že ak sa nám podarilo vyhrať v Piešťanoch, bude to tak aj vo všetkých ostatných zápasoch,“ uviedol Jendrichovský.

Košičanky zatiaľ stále nevedia, kde budú hrávať svoje domáce zápasy v extralige.

Okrem Angels arény pripadá do úvahy ešte telocvičňa na Bernolákovej ulici.

Podľa aktuálneho rozpisu by sa mali pred svojimi divákmi predstaviť najskôr 20. októbra v dueli s Banskou Bystricou.

„Je to nekonečný príbeh. Zatiaľ nevieme, kde budeme hrať. Musíme to vyriešiť najneskôr do 20. októbra,“ povedal generálny manažér Young Angels.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Young Angels šokovali Piešťany na ich palubovke