Wollingerová už Iuvente nepomôže, Dávidovi zostali iba tri spojky

Súboj v Prahe nedohrala spojka Iuventy Michaela Štefánová, ktorá si poranila lakeť.
Súboj v Prahe nedohrala spojka Iuventy Michaela Štefánová, ktorá si poranila lakeť. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|10. feb 2020 o 14:06

V Prahe prišiel aj o Štefánovú, vedenie klubu pracuje na posilách.

MICHALOVCE. Ďalší výborne rozohraný zápas nedotiahli michalovské hádzanárky do úspešného konca. Po tom, čo doma proti lídrovi z Mostu prešustrovali náskok troch gólov, im tentoraz na pôde Slavie Praha nestačilo dokonca ani päťgólové vedenie.

Úradujúci slovenský šampión prehral v „stovežatej“ 26:28 a utrpel piatu porážku v prebiehajúcom ročníku MOL ligy. V tabuľke sa síce udržal na druhej priečke, ale bodovo sa na neho dotiahli práve „zošívané“.

Daň za chýbajúce skúsenosti

Šláger v metropole našich západných susedov dlhé minúty režírovali Zemplínčanky. Tie v úvodnom dejstve hry vyhrávali aj 11:6 a 15:10, ale napokon išli do kabín iba s náskokom jediného gólu.

Ešte aj po prestávke boli viac ako štvrťhodinu o krok pred svojím súperom, keď si držali jedno či dvojgólový náskok. O ten však v závere prišli a druhýkrát v rade nezískali ani bod.

„Stretnutie sme mali dobre rozohrané, pretože dievčatá dodržiavali to, čo aj mali. Avšak zbytočné chyby úplne znegovali náš prvopolčasový výkon. Domáce sme ľahko pustili do zápasu, čo sa nám v tejto sezóne nestalo prvýkrát. Bohužiaľ, v týchto ťažkých fázach stále doplácame na chýbajúce skúsenosti. Celý druhý polčas bol tiež vyrovnaný, ale v rozhodujúcej chvíli nás Slavia prehrala. Škoda, že sme takýto zápas pustili z rúk,“ uviedol tréner Iuventy Peter Dávid.

Most, dlho, dlho nič a potom poriadna tlačenica. Medzi druhými Michalovcami a piatou Šaľou, medzi ktorými sa nachádzajú aj Slavia Praha a Poruba, je v pelotóne iba rozdiel dvoch bodov.

„Vôbec sa na tabuľku nepozeráme, pretože aktuálne bojujeme predovšetkým sami so sebou. Nechcem preto rozprávať o nejakých prognózach, ako to všetko v lige dopadne. Teraz sú pre nás priorita marcové Final Four Slovenského pohára a potom národné play-off.“

Najlepšia strelkyňa je tehotná

V Prahe prvýraz v sezóne absentovala v michalovskej zostave kapitánka tímu Patrícia Wollingerová. So 117 presnými zásahmi tretiu najlepšiu ligovú kanonierku tak skoro na ihrisku neuvidíme. To, o čom sa už dlhšie šepkalo, sa aj potvrdilo. Tvorkyňa hry je v požehnanom stave.

„Na materskú dovolenku plánovala ísť už pred sezónou, ale dohodli sme sa, že nám ešte pomôže v európskych pohárových zápasoch. Pred časom sme s ňou debatovali opäť a chceli sme, aby to ešte potiahla do konca sezóny. Bolo však už neskoro, pár dní pred duelom s Mostom nám oznámila, že je tehotná. Prišli sme nielen o vyše stogólovú strelkyňu, ale predovšetkým o skúsenú hráčku,“ prezradil nám Dávid.

Aby toho nebolo málo, proti Slavii nedohrala ani ďalšia spojka Michaela Štefánová, ktorá nepríjemne dopadla na lakeť.

„Hneď v Prahe bola na röntgen, ktorý našťastie nepotvrdil zlomeninu. Ďalšie vyšetrenia absolvuje v týchto dňoch doma. Každopádne, na určitý čas nám zo zostavy vypadne.“

Dávidovi tak zostali iba tri spojky. V priebehu niekoľkých týždňov prišiel až o štyri, pretože pred časom sa zranili Iryna Kompaniecová a Miriam Milenkyová.

Vedenie klubu sa preto urgentne snaží káder doplniť. Podľa našich informácií je na spadnutie príchod jednej slovenskej hráčky a na skúšku by počas tohto týždňa mali prísť aj dve legionárky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Wollingerová už Iuvente nepomôže, Dávidovi zostali iba tri spojky