Vorobjov nastupuje na Slovane rád, gólové mlčanie mu nevadí

Ruský obranca Dmitri Vorobjov stále čaká na prvý gól v michalovskom drese.
Ruský obranca Dmitri Vorobjov stále čaká na prvý gól v michalovskom drese. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|24. jan 2020 o 00:00

Skúsený ruský obranca odohral v Bratislave už osem zápasov.

MICHALOVCE. Extraligový nováčik stále neskladá zbrane v boji o hornú šestku.

Po domácom skalpe nad úradujúcim majstrom z Banskej Bystrice 3:2 po predĺžení vyhrali Michalovčania aj v utorok na ľade priameho konkurenta v Miškovci 2:1, s ktorým získali vôbec prvé body v najvyššej súťaži.

Na mužstvo z metropoly Zemplína, ktoré vďaka dvom triumfom v rade poskočilo v tabuľke na siedmu priečku, najbližšie čakajú ďalší traja silní súperi zo špice pelotónu.

V priebehu šiestich dní postupne narazí na Slovan, Poprad a Košice.

Pobijú sa o dobrý výsledok

S jedlom rastie chuť a namaškrtené „líšky“ si v piatok trúfajú prekvapiť aj aktuálneho lídra, bratislavský Slovan.

Nič preto nenechávajú na náhodu a do hlavného mesta vycestovali – už aj s asistentom Richardom Šechným, ktorý duel v Miškovci vynechal pre chorobu, no stále bez po otrase mozgu zotavujúceho sa kapitána Mareka Kolbu – už deň pred zápasom.

„Naposledy sa nám konečne podarilo triumfovať za tri body aj na súperovom ľade a navyše u tabuľkového suseda. Po dvoch víťazstvách tak pôjdeme na Slovan v lepšej nálade. Súperovi máme čo vracať, veď dvakrát po sebe sme mu podľahli 2:5,“ začal debatu ruský obranca v službách HK Dukla Ingema Dmitri Vorobjov, ktorý v Bratislave očakáva poriadne ťažkú šichtu.

„Verím tomu, že divákom sa zápas bude páčiť a neodídeme odtiaľ naprázdno. Musíme však predviesť stopercentný výkon a vyvarovať sa chybám, lebo hráči Slovana vedia každú jednu hneď potrestať. Body do tabuľky nutne potrebujeme, takže sa pobijeme o dobrý výsledok.“

Teší sa na výbornú atmosféru

Hoci pre jedného z pilierov michalovskej defenzívy je pôsobenie v Michalovciach v jeho bohatej kariére vôbec prvým za hranicami rodného Ruska, na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu odohral už osem stretnutí.

Na ľade najväčšieho hokejového stánku na Slovensku počas pôsobenia v KHL nastúpil v dresoch Lady Togliatti, Avangardu Omsk, Admiralu Vladivostok, Salavatu Julajev Ufa a Amuru Chabarovsk.

A v tejto sezóne sa tam tiež už raz predstavil v michalovských farbách.

„Na Slovane sa mi vždy veľmi dobre hralo. Na tamojšom krásnom štadióne zakaždým panovala výborná atmosféra. Aj teraz sa na zápas v Bratislave teším, aj keď to už nebude v KHL, ale v slovenskej extralige,“ uviedol skúsený 34-ročný bek, ktorý sa v roku 2008 s ruskou reprezentáciou v Kanade radoval zo zisku titulu majstra sveta.

Vorobjov nepatrí medzi ofenzívne typy obrancov, nuž niet divu, že za Duklu stále ešte neskóroval.

Na svojom konte má iba tri asistencie. Kedy sa dočká aj premiérového zásahu?

„V Miškovci som bol k nemu blízko, ale nepadlo mi to tam, a tak musím ďalej čakať. Mne je však úplne jedno, kto sa presadí, len nech sa darí mužstvu.“

Na fakt, že naposledy napol sieť ešte v septembri 2018, keď skóroval do siete Spartaka Moskva, reagoval rodák z Togliatti so širokým úsmevom:

„Nevadí, že tak dlho som nedal gól. Počkám si hoci aj do ďalšieho septembra.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vorobjov nastupuje na Slovane rád, gólové mlčanie mu nevadí