Ján Vodila: Po víťaznom góle pražská hala stíchla

Majstri Československa z roku 1988 pri príležitosti výročia zisku titulu. Niekdajší hráči VSŽ sa včera ukázali pri slávnostnej príležitosti fanúšikom v Steel Aréne. Následne hráči HC Košice v takýchto retro dresoch z majstrovskej sezóny nastúpili na zápas Tipsport ligy proti Zvolenu.
Majstri Československa z roku 1988 pri príležitosti výročia zisku titulu. Niekdajší hráči VSŽ sa včera ukázali pri slávnostnej príležitosti fanúšikom v Steel Aréne. Následne hráči HC Košice v takýchto retro dresoch z majstrovskej sezóny nastúpili na zápas Tipsport ligy proti Zvolenu. (Autor: tasr)
Patrik Fotta|12. mar 2018 o 00:00

Oceliari oslávili výročie federálneho titulu.

KOŠICE. Pred nedeľňajším záverečným duelom základnej časti Tipsport ligy medzi HC Košice a Zvolenom si oceliari pripomenuli 30. výročie od zisku titulu majstrov Československa.

Na plochu Steel Arény sa na červený koberec postavili vtedajší hráči VSŽ, ktorým tlieskala celá hala.

Najväčší aplauz zožal kapitán tímu Igor Liba.

Hokejoví majstri Československa za sezónu 1987/88 si v dresoch VSŽ Košice priamo na ľadovej ploche prebrali pamätné plakety od prezidenta HC Košice Júliusa Langa a výkonného riaditeľa Rastislava Rusiča.

Na spoluhráčov sa tešil

„Je to veľmi pekná spomienka a osobne si vážim, že košický klub vymyslel takúto akciu. Myslím si, že to má niečo do seba, pripomenúť si krásny úspech, ktorý sa nám podarilo s chlapcami ešte za federálnych čias dosiahnuť. Je to veľmi dobrý pocit a môžem povedať, že ma veľmi teší, že som sa mohol tejto akcie zúčastniť,“ povedal strelec zlatého gólu spred tridsiatich rokov Ján Vodila.

Napriek tomu, že sa s viacerými bývalými spoluhráčmi dlhšie nevideli, mali si čo povedať.

„Veľmi ma teší, že sme sa takto zišli. Najskôr prebehla slávnostná ceremónia a potom sme sa tešili, že si vymeníme naše dojmy a porozprávame sa ako sa komu darí. Verím, že si užijeme spoločnú debatu,“ uviedol Vodila.

Košičania pred tridsiatimi rokmi zdolali vo finále Spartu Praha 3:1 na zápasy, keď vyhrali oba duely v hlavnom meste vtedajšieho spoločného štátu.

Štvrtý zápas sa po riadnej hracej dobe skončil remízou 5:5 a rozhodnúť sa tak muselo v predĺžení. V tom druhom sa po nahrávke Libu presadil Vodila, ktorý rozhodol o druhom federálnom titule pre Košice.

„Bol to veľmi pekný moment, ktorý bol o to krajší, že sa to podarilo v Prahe pred takmer 15-tisíc fanúšikmi. Celá hala stíchla, keď som dal víťazný gól. My sme naopak mohli začať naplno oslavovať,“ zaspomínal si bývalý útočník železiarov.

Občas si zájde na hokej do Košíc

Majstrovské oslavy pokračovali aj doma v Košiciach. Už pri prílete z Prahy čakalo košických zlatých chlapcov takmer 10-tisíc fanúšikov.

„Bolo to niečo úžasné. Čakalo nás plno ľudí už na letisku a priznám sa, že my sme vôbec nepočítali s tým, že oslavy začnú prebiehať hneď po prílete do Košíc. Bolo to niečo neopísateľné a dodnes na to veľmi rád spomínam,“ skonštatoval Vodila.

Prešovský rodák ostal hokeju verný aj po skončení aktívnej kariéry.

Momentálne trénuje druholigový Bardejov.

„Občas si zájdem na hokej do Košíc, hoci to nie je pravidelné. Kontakt s hokejom si udržiavam, keďže pôsobím ako tréner,“ uviedol bývalý česko-slovenský reprezentant.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ján Vodila: Po víťaznom góle pražská hala stíchla