Šialené, nevídané. Brankár a bývalý volejbalista vybehol z brány a gólom rozhodol zápas

(Autor: futbalnet)
Ivan Mriška|18. okt 2021 o 16:08

TJ Kusín zdolal FK Veľké Slemence 1:0.

KUSÍN. Diváci krútili hlavami, neverili vlastným očiam. Zápas šiestej ligy ObFZ Michalovce TJ Kusín – FK Veľké Slemence rozhodol gólom brankár Radoslav Babej.

V poslednej minúte si spravil výlet do šestnástky súpera a hlavou strelil jediný zásah stretnutia.

„Prežívam nesmiernu radosť. Už môžem aj skončiť s futbalom, budem mať na čo spomínať,“ tešil sa čoskoro päťdesiatročný brankár Radoslav Babej.

Brankár: Chcel som pomôcť

Je mnoho známych prípadov, kedy brankári strelili gól z hry. V drvivej väčšine to však bolo za nepriaznivého stavu. Nie za nerozhodného.

„Nedarilo sa nám, nemohli sme streliť gól. Chcel som preto pomôcť tímu. Nebál som sa, že by sme dostali gól cez celé ihrisko. Rozhodca avizoval, že je to posledná akcia zápasu a potom stretnutie ukončí,“ dodal.

Brankára a zároveň strelca víťazného gólu vyprovokovali do útoku fanúšikovia.

„Pred rohom sme kopali priamy kop, už vtedy som chcel ísť do šestnástky súpera. Kapitán ma však zastavil. Keď však prišiel roh, neváhal som a utekal som naň,“ pousmial sa Babej.

Prvá výhra na jeseň

Zaujímavosťou je, že to bolo v jesennej časti úplne prvé víťazstvo TJ Kusín. A zariadil ho brankár.

„Som vyšší ako bežná populácia, čo je moja výhoda. Počas zahrávania rohu som extra neuvažoval, len som hlavou udrel do lopty. A skončilo to v sieti.

Spoluhráči vraveli, že nabudúce pôjdem do útoku. Ja však radšej budem medzi troma žrďami,“ uviedol brankár hrdina.

„Priznám sa, nechcel som, aby Rado išiel do útoku, bál som sa o výsledok. Keď však skóroval, prežívali sme veľké emócie. Nikdy sme nič podobné nezažili. Oslávili sme, ako sa patrí. Veď to bol posledný zápas jesene,“ spokojne vravel kapitán TJ Kusín Patrik Romanec, ktorý centroval na víťazný gól.

TJ Kusín.
TJ Kusín. (Autor: TJ)

Začal hrávať až ako 36-ročný

Hráčovi a zároveň šéfovu klubu bolo hostí ľúto, pretože po góle zostali ako obarení. „Na jednej strane smútok, na druhej radosť. Aj také veci prináša futbal. Treba mať hlavu hore,“ dodal.

Zaujímavosťou je, že Radoslav Babej začal hrávať futbal až ako 36-ročný. Dovtedy sa venoval súťažne volejbalu a obliekal dresy Svidníka či Michaloviec. V najlepších časoch si zahral v prvej lige.

„Vo futbale som začínal ako obranca, nejako extra mi to však nešlo. Tréner preto povedal, že pôjdem do brány, vraj loptu chytať viem z volejbalu. Post gólmana sa mi zapáčil a v bráne stojím dodnes,“ opísal svoje začiatky Babej.

Chvíľu robil aj extraligového rozhodcu vo volejbale. Na čiare sa predstavil vo finále extraligy.

„Covid zavrel množstvo hál, preto futbal bol výbornou voľbou ako nezlenivieť. Vždy som sa točil okolo športu, preto život bez pohybu si neviem predstaviť.

Nepovažujem sa však za fantastického gólmana. Stále sa brankárskemu remeslu učím. Je iné, keď niekomu vštepujete pohyby odmalička a keď niekto začne pred štyridsiatkou. Poznám to z volejbalu,“ prezradil skromne.

Zaznamenal tri postupy

Napriek tomu, že s kariérou futbalového brankára začal neskoro, zaznamenal dva postupy. Dedinke Jovsa pomohol do siedmej ligy a Kusínu do šiestej.

„Mám z futbalu veľkú radosť. Nehrám pre peniaze, ale pre stretnutia s priateľmi. Moja žena povedala, že už s futbalom končím, ale ja to chcem ešte nejaký rôčik potiahnuť,“ pousmial sa čoskoro päťdesiatnik.

Klub TJ Kusín z ObFZ Michalovce je zaujímavým úkazom. Nielen v tom, že zaň skóroval brankár.

Ešte donedávna nemali futbalisti na ihrisku WC ani sprchy, po športovom výkone sa len ovlažili vodou z bandasky a išli domov.

„Súperi odchádzali nahnevaní, nadávali na nás. A my sme sa hanbili. Pretože sme nemali sociálne zariadenie, zväz nám neumožnil postúpiť. Najskôr sme mali výnimku, ale kompetentným došla trpezlivosť. Istý čas sme preto museli hrať vo vedľajšej obci,“ pred časom spomínal predseda TJ Kusín Patrik Romanec.

Zaujalo vás niečo v nižších súťažiach? Boli ste svedkami výnimočného gólu, videli ste kurióznu situáciu na dedinských trávnikoch, poznáte hráča s nevšedným životným príbehom? Ozvite sa nám na futbalnet@sportnet.sk

Čakajú na voľby

Obec podporuje klub čiastkou dvetisíc eur ročne.

„Starosta by bol za navýšenie sumy, ale poslanci sú proti. Vadí im, že za nás nehrajú len domáci, ale aj Rómovia z okolia. Bez nich by sme však tím neposkladali,“ dodal.

Všetci futbalisti hrajú v Kusíne zadarmo, platia si výstroj i náklady na cestovanie.

„Nemáme peniaze. To je fakt, ktorý v našom klube vládne už dlhodobo. Zachrániť nás môžu len blížiace sa komunálne voľby, na ktoré všetci netrpezlivo čakáme. Snáď nás čakajú lepšie časy,“ prianím uzavrel Patrik Romanec.

Časť obsahu sa nepodarilo zobraziť. Skúste znovunačítať stránku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Šialené, nevídané. Brankár a bývalý volejbalista vybehol z brány a gólom rozhodol zápas