Zlomový moment v súboji o titul? Verstappen skončil v bariére

Max Verstappen v súboji s Lewisom Hamilton na VC Veľkej Británie.
Max Verstappen v súboji s Lewisom Hamilton na VC Veľkej Británie. (Autor: Reuters)
SITA, TASR|18. júl 2021 o 17:14

Podľa Hornera spravil chybu Hamilton.

SILVERSTONE. Veľká cena Veľkej Británie na okruhu v Silverstone, desiate podujatie majstrovského seriálu F1, bola prerušená už v druhom kole.

Dôvodom bola havária lídra priebežného poradia šampionátu Holanďana Maxa Verstappena po kolízii s úradujúcim šampiónom Britom Lewisom Hamiltonom.

Zatiaľ čo Hamilton sa na svojom Mercedese sa udržal na trati, Verstappena s jeho Red Bullom po kolízii vo vysokej rýchlosti odhodilo do bariér.

Z monopostu vyšiel po vlastných, ale citeľne otrasený a za pomoci zdravotníkov zamieril do sanitky na kompletné vyšetrenia. Podľa prvých informácií ho zasiahlo preťaženie až 51G, čiže na jeho telo pôsobila sila vyše 3600 kg.

Pred zaplnenými tribúnami v Silverstone Hamilton vyštartoval z druhej pozície po šprintérskej kvalifikácii agresívnejšie ako zvyčajne a od úvodných metrov útočil na Verstappena, ktorý si v sobotu zabezpečil "pole position".

Pri treťom pokuse o predbehnutie sa pravé zadné koleso Verstappena dostalo do kontaktu s ľavou prednou časťou monopostu Hamiltona. Holanďan dostal šmyk, otočilo ho a cúvaním sa vrútil do bariér.

Sedemnásobný a úradujúci majster sveta sa ihneď po vystúpení z auta zaujímal o zdravotný stav Verstappena, na ktoré v poradí šampionátu stráca 33 bodov. Neskôr sa rozhodlo o 10-sekundovej penalizácii pre Hamiltona.

Ohľadom nehody sa vyjadril aj šéf Red Bullu Christian Horner.

"Toto bola veľká nehoda a na sto percent bol Max v zákrute skôr. Všetka vina je na Hamiltonovi. Vďakabohu, Max dokázal odkráčať bez zreteľných zranení. Verím, že tento problém sa vyrieši tak, ako sa má."

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Zlomový moment v súboji o titul? Verstappen skončil v bariére