Osem zápasov, osem výhier. Dunajská Streda si poradila s ďalším súperom

Futbalisti DAC Dunajská Streda mali výborný štart do súťaže.
Futbalisti DAC Dunajská Streda mali výborný štart do súťaže. (Autor: TASR)
Sportnet|27. sep 2020 o 19:54

Líder sa otriasol po prehre v Linzi.

Fortuna liga - 8. kolo

Dunajská Streda - Trenčín 3:1 (2:1)

Góly: 30. Kalmár, 36. Divkovič, 62. Divkovič - 14. Roguljič

ČK: 61. Zubairu (Trenčín) po dvoch ŽK

/v 33. minúte Hamza Čatakovič (Trenčín) nepremenil pokutový kop/

<>

DUNAJSKÁ STREDA. Futbalisti DAC Dunajská Streda vyhrali aj svoj ôsmy zápas v novom ročníku Fortuna ligy. V nedeľu si poradili doma s AS Trenčín 3:1 a na čele tabuľky majú plný počet 24 bodov.

Úradujúci šampión Slovan Bratislava za nimi zaostáva naďalej o osem bodov, ale má zápas k dobru.

Dunajská Streda po debakli 0:7 v Európskej lige s LASK Linz potvrdila na svojom trávniku úlohu favorita, dvoma gólmi sa pod triumf podpísal Marko Divkovič.

Za stavu 1:1 nepremenil penaltu za Trenčín Hamza Čatakovič, hostia dohrávali od 61. minúty bez vylúčeného Abdula Zubairua.

Hlasy po stretnutí

Bernd Storck, tréner DAC: "Gratulujem tímu, akým štýlom sa dokázal vrátiť po prehre v Linzi. Nebolo ľahké vrátiť sa do Dunajskej Stredy s vedomím, že v nedeľu máme ďalší zápas proti kvalitnému mužstvu. Zápas s Linzom sme analyzovali, povedali sme si, čo ešte potrebujeme, aby sme sa dostali na európsku úroveň.

Súpera sme si tiež analyzovali. Trenčín mal šance, ale aj my. Najväčšiu šancu mali pri penalte, potom prišiel fantastický gól Divkoviča. Potom nasledovala červená karta a bolo po zápase, bolo to pre nás jednoduchšie. Musím pogratulovať mužstvu, je to krásna séria ôsmich víťazstiev za sebou. Ale už sa pozeráme dopredu. V stredu máme pohárový zápas a potom hráme v Žiline."

Stijn Vreven, tréner Trenčína: "Chcel by som pogratulovať kolegovi, osem víťazstiev je fantastických. Začali sme dobre, dali sme aj gól. Mohli sme zvýšiť, ale nepodarilo sa, potom súper z priameho kopu vyrovnal. Nepremenili sme penaltu a po červenej karte už bolo rozhodnuté.

Futbal je o detailoch. Všetci hovoria, že hráme pekne a dobre, ale futbal je o góloch a tie nám chýbajú. Vidíme, že v lige nie je jednoduché vyhrať. Máme však dobrý tím, zlepšujeme sa a musíme nájsť cestu k víťazstvám. Na konci sezóny bude mužstvo tam, kde chceme byť, čiže bojovať o medzinárodné poháre."

Priebeh zápasu

I. polčas

Zápas začali lepšie hostia, ktorí hrali aktívnejšie, ale prvá vážnejšia šanca prišla až v 14. minúte. DAC mohol zahrávať priamy kop z pravej strany, loptu poslal tesne vedľa brány Fábry.

V 15. minúte Lingeon prešiel po pravej strane a jeho prízemný center poslal do bránky Roguljič - 0:1.

V 22. minúte už mohlo byť 0:2 pre hostí, Roguljič dostal výbornú loptu v pokutovom území, prešiel aj pri dvoch brániacich hráčoch, ale výrazne prestrelil bránu.

V 30. minúte bolo vyrovnané - Kalmár zahrával priamy kop z 25 metrov a kapitán DAC poslal loptu perfektnou strelou do bránky - 1:1.

V 33. minúte Davis fauloval v pokutovom území, po ktorom rozhodca nariadil pokutový kop, ale Čatakovič nastrelil brvno.

O chvíľu neskôr na druhej strane Kalmár z ľavej strany skvelou prihrávkou našiel nabiehajúseho Divkoviča, ktorý z prvej poslal loptu do bránky - 2:1.

V 39. minúte bol v akcii opäť Kalmár, ale jeho strelu Šemrinec bravúrne vychytal. V 41. minúte Ghali dostal výbornú loptu, mohol sám postupovať na bránku, hráča však dobehol Davis a slabú strelu trenčianskeho hráča Jedlička kryl.

V 43. minúte Davis zahrával priamy kop z rohu pokutového územia a nastrelil brvno.

II. polčas

Druhý polčas priniesol obojstranne útočný futbal. V 58. minúte Müller poslal dlhý center z pravej strany do pokutového územia, Kalmár prihral z prvej Davisovi, jeho strelu Šemrinec chytil.

V 61. minúte videl Zubairu druhú žltú kartu, zároveň červenú a tréner Trenčína Stijn Vreven takisto dostal žltú kartu za protesty.

V 62. minúte Divkovič dostal center v pokutovom území, útočník loptu najprv pravačkou prebral a ľavou nohou poslal do brány - 3:1.

V 75. minúte Divkovič dostal výbornú loptu do behu, vystrelil z prvej, ale Šemrinec bol opäť pozorný.

O minútu neskôr bola v akcii dvojica Divkovič - Kalmár, strelu maďarského reprezentanta však Šemrinec opäť zneškodnil.

V 88. minúte pohrozil ešte Davis, ale z priameho kopu nastrelil brvno.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Osem zápasov, osem výhier. Dunajská Streda si poradila s ďalším súperom