Tatran mieril viac do žrdí, než do brány

Janga (v strede) poistil po hodine hry náskok Trenčína. V nadstavenom čase už Katona len znížil na konečných 1:2 z pohľadu Tatrana.
Janga (v strede) poistil po hodine hry náskok Trenčína. V nadstavenom čase už Katona len znížil na konečných 1:2 z pohľadu Tatrana. (Autor: tasr)
Miroslava Baranová|6. mar 2017 o 00:00

Prešovčania konečne skórovali. Nováčik však na majstra nestačil.

PREŠOV. Futbalisti 1. FC Tatran Prešov stále čakajú na prvý bodový zisk v jarnej časti Fortuna ligy.

Uplynulú sobotu podľahli vo svojom prechodnom domovskom stánku v Poprade úradujúcemu majstrovi AS Trenčín 1:2.

Premiérový jarný gól zeleno-bielych strelil v nadstavenom čase Peter Katona.

Fortuna liga: Prešov - Trenčín: fotogaléria

5.3.2017

Najprv triafali do žrdí

Prvý presný zásah Šarišanov v jarnej časti mal však trpkú príchuť, pretože v zápase bol ich jediný a na body nestačil.

„Súpera sme potrápili, mali sme opäť šance, ktoré ostali nepremenené. Stav sme mohli zvrátiť v náš prospech, príležitosti, ktoré si vytvoríme, sa nám ale nedarí premieňať, a to je najväčšia chyba,“ zhodnotil strelec prešovského gólu.

„Koňarom“ chýbalo aj proti Trenčínu šťastie v zakončení.

Zeleno-bieli v stretnutí nastrelili dvakrát žrď, ľavú trafil v prvom polčase Peter Katona, po zmene strán zakončil pätičkou Jakub Bartek, lopta opečiatkovala pravú žrď.

„Myslím si, že na ihrisku nechal srdce každý jeden hráč. Vedeli sme, že Trenčín má rezervy v obrane. Chceli sme dať gól a konečne to zlomiť. Keď človek trafí žrď, mrzí ho to. Mali sme trochu aj smolu,“ hovoril prešovský stredopoliar, ktorému sa nakoniec podarilo prelomiť strelecké trápenie Tatrana.

Prvý jarný gól nováčikovi Fortuna ligy body nepriniesol, Jantekovci ale veria, že pre nich môže byť impulzom.

„Konečne sme skórovali, a to nás dúfam naštartuje. Verím, že teraz už budeme strieľať minimálne jeden gól v každom zápase,“ praje si Katona.

Postupne si zvykajú

Šarišania majú za sebou v jarnej časti tri súboje, v každom však hrali v inom rozostavení a stále hľadajú optimálnu zostavu.

„Robíme všetko preto, aby to sedelo a klapalo. Verím, že toto už bude definitívne a že budeme stále v takom rozostavení. Všetko je ale na trénerovi. Navyše, každý zápas prináša niečo nové, vždy do toho prídu karty alebo zranenia.“

Pre hráčov Tatrana bol duel s Trenčínom už druhý v dočasnom azyle v Poprade.

Na prechodný domov si postupne zvykajú, na zápas ich prišlo podporiť vyše osemsto divákov.

„Zvykáme si na terén, na ľudí aj celé prostredie. Myslím, že väčšina z tých fanúšikov, ktorí boli na štadióne, boli Prešovčania. Možno prišli aj diváci z Popradu. Tí, ktorí majú radi futbal, si nájdu cestu na naše zápasy.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran mieril viac do žrdí, než do brány