Dunajská Streda potvrdila, že bude s Celticom rokovať o predaji Baya

Momentka zo zápasu Dunajská Streda - Dinamo Tbilisi.
Momentka zo zápasu Dunajská Streda - Dinamo Tbilisi. (Autor: SITA)
SITA|1. jan 2019 o 15:13

Škóti majú zaplatiť dva milióny eur.

DUNAJSKÁ STREDA. Slovenský futbalový klub FC DAC 1904 Dunajská Streda potvrdil, že od Celticu Glasgow dostal oficiálnu ponuku.

Slávny škótsky klub má záujem o Vakouna Issoufa Baya.

"Náš klub obdržal oficiálnu ponuku Celticu a potvrdili sme jej prijatie. Rokovania plánujeme začať v najbližšom čase,“ uviedol športový riaditeľ Jan van Daele prostredníctvom klubového manažéra pre vonkajšie vzťahy Krisztiána Nagya, jeho slová cituje portál profutbal.sk.

Celtic chce podľa informácii britského periodika Daily Star ponúknuť za 21-ročného rodáka z Pobrežia Slonoviny takmer dva milióny eur.

Podľa spomenutého zdroja je okrem Baya v hre aj Timothy Weah z francúzskeho Paríža St. Germain, syn africkej legendy a držiteľa Zlatej lopty z roku 1995 Georgea Weaha.

Vakoun Issouf Bayo dosiaľ odohral za Dunajskú Stredu dovedna 32 súťažných stretnutí, v ktorých sa mu podarilo streliť 22 gólov a pridať k nim aj 9 asistencií.

V prebiehajúcej sezóne Fortuna ligy je s desiatimi gólmi spolu s hráčom Žiliny Róbertom Boženíkom druhým najlepším strelcom súťaže, za lídrom Andražom Šporarom z ŠK Slovan Bratislava zaostávajú o päť gólov.

Po jesenných osemnástich odohraných kolách figuruje DAC aj s výrazným prispením Afričana Baya na druhom mieste tabuľky Fortuna ligy, s osembodovým odstupom za Slovanom.

Celtic Glasgow je so 42 bodmi lídrom klasifikácie najvyššej škótskej súťaže, a to lepším skóre pred mestským rivalom Rangers, navyše má jeden zápas k dobru.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dunajská Streda potvrdila, že bude s Celticom rokovať o predaji Baya