V priebehu polroka prišli v Snine o piatich hráčov základnej zostavy

Jedným z hráčov, ktorí v zime skončili v Snine, je aj Miroslav Balko.
Jedným z hráčov, ktorí v zime skončili v Snine, je aj Miroslav Balko. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|15. feb 2019 o 00:00

Káder v zime opustili ofenzívni ťahúni Skvašík a Janko.

SNINA. Po jeseni bronzový tím III. futbalovej ligy Východ MFK Snina utrpel ďalšie ofenzívne straty.

Po tom, čo ešte v priebehu jesene prestúpil do FC Košice kanonier Oleg Višnevskij, odišli v zimnej prestávke k ďalšiemu konkurentovi do Humenného Jozef Skvašík a Dušan Janko.

Z výpočtu odchodov spod Sninského kameňa to však nie je všetko.

Skúsený Juraj Popovič prestúpil do Stakčína a ďalšia opora Miroslav Balko sa pobrala za pracovnými povinnosťami do hlavného mesta.

Šancu dostanú mladí chlapci

Keď si to zrátame, tak káder tradičného účastníka najvyššej regionálnej súťaže opustilo v priebehu necelého polroka až päť hráčov zo základnej zostavy.

Kormidelník MFK Jozef Štafura však nenarieka, hráči sú už preč a s tým už nič nenarobí.

„Prišli sme o takmer polovicu základnej jedenástky a nahradiť týchto hráčov nebude ľahké. Na druhej strane, otvára sa šanca pre mladíkov z vlastnej liahne, ktorí môžu zabojovať o miesto v zostave. Kostra mužstva zostala pokope, sú tu skúsení hráči ako Pčola, Jankaj či Hišem, popri ktorých môžu mladí chlapci napredovať. Nastal čas obmeniť káder, čaká nás teda veľa práce, aby sme dali dokopy káder, ktorý bude naďalej schopný konkurovať najlepším tímom tretej ligy. Verím, že aj v jari ukážeme svoju silu,“ nestrácal optimizmus Štafura.

Skúsený tréner zatiaľ neprivítal v kabíne žiadne nové tváre, aj keď na skúške sa objavilo zopár hráčov.

Spomenieme Maroša Čeremetu z Humenného, ktorý možno v tíme aj zostane.

„Snažíme sa posilniť káder aj niekým z vonku, uvidíme, či sa nám to podarí. Ak nie, budeme pracovať iba s chlapcami, ktorých máme k dispozícii.“

Opäť absolvovali sústredenie

Oslabení Sninčania začali ukrajovať zo zimnej prípravy v pondelok 21. januára, o týždeň neskôr, ako plánovali.

„Kvôli kalamitnej situácii sme posunuli štart prípravy, pretože ihrisko bolo pod snehom. Hneď potom sme odišli na päťdňové sústredenie do Uliča, kde chodíme každý rok. Po návrate sa pripravujeme už len v domácich podmienkach. Chlapci chodia na tréningy v rámci možností, mnohí majú študijné či pracovné povinnosti, vyskytli sa aj nejaké zranenia. Našou výhodou je to, že máme umelú trávu s osvetlením, takže môžeme trénovať vo večerných hodinách,“ skonštatoval Štafura.

Jeho zverenci absolvovali zatiaľ dve prípravné stretnutia, najprv prehrali v Michalovciach s tamojším prvoligovým starším dorastom 1:5 a potom doma zdolali Giraltovce 3:1.

„Čo sa týka súboja s michalovskými mladíkmi, boli sme vôbec prvýkrát na tráve a skúšali sme v ňom viacero nových hráčov. Proti Giraltovciam to už bolo z našej strany lepšie. Najbližšie doma v sobotu o 12. hodine privítame druholigovú Lokomotívu Košice,“ uviedol 70-ročný tréner.

Sninčanov ešte do začiatku jarnej časti preveria Soľ, Trebišov, Kračúnovce, Sačurov a v generálke Strážske.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V priebehu polroka prišli v Snine o piatich hráčov základnej zostavy