V Michalovciach zostáva Chudý aj viaceré opory

(Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|3. júl 2018 o 17:27

Dukla predstavila káder aj vízie do novej sezóny, lovila hlavne v Prešove.

Vedenie michalovského hokejového klubu: fotogaléria

3.7.2018

MICHALOVCE. Po týždňoch čakania konečne predstúpili pred médiá zástupcovia úradujúceho víťaza našej druhej najvyššej hokejovej súťaže HK Dukla Ingema Michalovce a informovali verejnosť o novinkách pred novou sezónou.

Pred novinárov v utorok popoludní predstúpili primátor mesta Viliam Zahorčák, prezident klubu Martin Burinský, majiteľ firmy Ingema a viceprezident klubu Marek Michajlo, manažér Peter Tirpák, tréner mužstva Miroslav Chudý a trojica hráčov Marek Kolba, Erik Piatak a Marek Mašlonka.

Finančná injekcia od mesta

Ako prvý dostal počas tlačovej konferencie slovo prvý muž mesta Viliam Zahorčák.

„Vždy po každej sezóne isté skupiny ľudí šíria fámy o tom, ako končí hokej v meste a podobne, ale tieto informácie môžem teraz dementovať. Mesto sa dohodlo so spoločnosťou Ingema na vytvorení nového občianskeho združenia, ktoré dáva predpoklady na to, že systém práce v hokeji, na ktorý sme v Michalovciach už niekoľko rokov zvyknutí, bude pokračovať. Mestské zastupiteľstvo pre túto sezónu schválilo pre HK Dukla Ingema príspevok vo výške 100-tisíc eur. Verím, že aj vďaka tomu bude nasledujúci súťažný ročník vydarený. Čo sa týka infraštruktúry, sme vo vynovených priestoroch, ale na zimnom štadióne ešte budú nejaké neplánované práce prebiehať. Napríklad vytvorenie priestorov pre posilňovňu, ktorá poslúži nielen Dukle, ale aj mládežníkom,“ prezradil michalovský primátor.

Chcú bojovať o extraligu

Šéf klubu Martin Burinský na úvod svojho príhovoru vysvetlil, prečo s prvými informáciami o novinkách pred novou sezónou vyšli až začiatkom júla.

„Čakali sme na to, ako sa vyvinie situácia s uzavretím Tipsport ligy. Napokon sa rozhodlo o tom, že postup do najvyššej súťaže bude možný a víťaz prvej ligy odohrá baráž na štyri víťazné duely proti poslednému mužstvu z extraligy,“ uviedol Burinský, ktorý sa vyjadril aj k téme prípadnej účasti Dukly medzi elitou už v ďalšej sezóne.

„Špekulácie nejaké boli, ale nedostali sme žiadnu konkrétnu ponuku, lebo sa čakalo na vyvinutie situácie v Žiline. Keby nás vedenie súťaže oslovilo, sadli by sme si s mestom a našimi partnermi, s ktorými by sme si vydiskutovali naše možnosti.“

Následne potvrdil to, o čom si vrabce na streche čvirikali už nejakú dobu, že trénerom mužstva zostáva Miroslav Chudý.

„Keďže uplynulá sezóna dopadla úspešne a po 32 rokoch sme získali prvoligový titul, rozhodli sme sa, že v spolupráci s trénerom Chudým budeme pokračovať aj naďalej. Otázka jeho asistenta je v riešení, rokujeme však s Richardom Šechným. Predpokladám, že táto dvojica bude pokračovať aj naďalej. Čo sa týka cieľov, budeme chcieť obhájiť titul a zabojovať o postup do extraligy,“ povedal Burinský.

Príde aj Glen Hanlon

Pod vedením kormidelníka Chudého dosiahli Zemplínčania najväčší úspech za posledné tri desaťročia a produkovali divácky atraktívny hokej.

„Som rád, že budem môcť nadviazať na úspešnú prácu z minulej sezóny. Niečo sme vtedy začali a chceme v tom pokračovať. Snažíme sa aj mužstvo skladať tak, aby sme z týchto pozícií neustúpili a dokázali ešte viac ako vlani. Tieto vízie nás poháňajú dopredu. Chceme robiť divákom radosť a urobíme pre to maximum,“ nechal sa počuť 56-ročný skúsený lodivod, ktorý vedie michalovský tím od októbra minulého roku.

S prípravou začne Dukla v pondelok 23. júla.

Prvý týždeň bude prebiehať ešte na suchu a od 30. júla by mali tréningy prebiehať na ľade.

„Odohráme deväť prípravných zápasov. Zúčastníme sa Spišského pohára a dvakrát nastúpime aj proti nováčikovi našej extraligy Miškovcu, ktorého trénerom je Glen Hanlon, bývalý kouč našej reprezentácie. Súťaž odštartujeme v stredu 12. septembra na ľade Dubnice nad Váhom,“ pokračoval Chudý.

Novou tvárou aj Róth

Potešiteľnou správou je tá, že Dukla má do značnej miery vyskladaný aj káder, ktorý bude obhajovať prvoligový triumf.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Michalovciach zostáva Chudý aj viaceré opory