V Berlíne u Ondreja Dudu sú košickí exspoluhráči už ako doma

Trojica východniarov na vianočných trhoch v Berlíne, zľava František Vancák, Ondrej Duda a František Pavúk.
Trojica východniarov na vianočných trhoch v Berlíne, zľava František Vancák, Ondrej Duda a František Pavúk. (Autor: archív FP)
Daniel Dedina|20. dec 2019 o 00:00

Na večeru ich pozval aj Peter Pekarík.

Futbalisti FC Košice vo vianočnom Berlíne: fotogaléria

19.12.2019

KOŠICE. Futbalový život formuje priateľstvá na celý život.

Hoci slovenský reprezentant Ondrej Duda pôsobí už takmer šesť rokov na renomovaných zahraničných adresách, pred Vianocami má svoju košickú minulosť ako na dlani.

Stalo sa už totiž tradíciou, že ho v tomto období prídu pozrieť jeho kamaráti a bývalí spoluhráči.

Bolo to tak v Legii Varšava i teraz v Herthe Berlín.

Ani tieto dni nie sú výnimkou. Do metropoly Nemecka aktuálne za Dudom vycestovala trojčlenná úderka FC Košice v zložení František Pavúk, František Vancák a Boris Gáll.

Trhy, pamiatky, basketbal. A futbal

„Máme mesačné voľno, kým zahraničné ligy pokračujú až do Vianoc, takže teraz je na to priestor. Odkedy je Ondrej v zahraničí, myslím, že sa ani raz nestalo, aby sme ho neprišli navštíviť. Vidieť naživo poľskú Ekstraklasu či nemeckú Bundesligu je príjemný bonus navyše,“ povedal pre Korzár priamo z Berlína František Pavúk.

Doterajší program Košičanov v piatom najväčšom meste Európy s tri a trištvrte milióna obyvateľmi pozostával z príjemnej klasiky, obohatenej o atraktívne novinky.

„Zavítali sme na vianočné trhy a v neďalekom Charlottenburgu, kde je veľa pekných obchodíkov, sa snažili kúpiť darčeky. V stredu sme boli na zápase basketbalovej Euroligy Alba Berlín – Bayern Mníchov, kde vyše 11-tisíc divákov vytvorilo parádnu atmosféru. Samozrejme, nemôže chýbať návšteva Brandenburskej brány a zápas Herthy,“ priblížil Pavúk pestrý záber košických futbalových turistov.

A to ich v čase nášho rozhovoru viacero bonbónikov ešte len čakalo.

Či už pozvanie na večeru od druhého zo slovenských reprezentantov v službách Herthy Berlín Petra Pekaríka alebo spomínaná sobotňajšia večerná chuťovka.

V rámci 17. kola najvyššej nemeckej futbalovej súťaže zavíta na 74-tisícový Olympijský štadión Mönchengladbach.

Tomu patrí v tabuľke druhé miesto, len o skóre za vedúcim Lipskom, a výrazne sa v ňom hlási o slovo ďalší Slovák, Lászlo Bénes.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Berlíne u Ondreja Dudu sú košickí exspoluhráči už ako doma