Doteraz to nezažil. Bolo neuveriteľné, čo robili naši súperi, vraví El Maestro

Fanúšikovia Trnavy sa radujú z majstrovského titulu.
Fanúšikovia Trnavy sa radujú z majstrovského titulu. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
Pavol Spál|6. máj 2018 o 06:39

Som najšťastnejší človek na svete. To, že Trnava získala titul, je najväčšia senzácia v dejinách slovenskej ligy, vravel El Maestro.

TRNAVA. Fanúšikovia po zápase vtrhli na trávnik. Mali to výnimočne povolené. Boli ich tisícky. Mávali šálmi, objímali sa. Iní sa vyzliekali. Alebo hráčov nosili na rukách.

V takom veľkom počte sa v ére samostatnosti zrejme žiadny slovenský titul neoslavoval. Tiekli slzy radosti.

Nečudo, Spartak Trnava je majstrom po 45 rokoch.

Pozrite si najlepšie momentky zo zápasu Spartaku Trnava s Dunajskou Stredou: fotogaléria

20.5.2018

Majstri sú všetci od majiteľa po šoféra autobusu

Ani chvíľu nebolo ticho a šéfstvo klubu avizovalo, že sa bude oslavovať aspoň tri týždne. Krčmy boli plné, mnohé nadsluhovali. Fanúšikovia si užívali a neustále spievali chorály. A dopĺňali ich hráči, noví šampióni Slovenska.

Boli v tranze. Neustáli behali z kabíny do VIP lóže, odkiaľ riadili oslavy s fanúšikmi.

„Som najšťastnejší človek na svete. To, že Trnava získala titul, je najväčšia senzácia v dejinách slovenskej ligy. Pred štartom sezóny ste tvrdili, že bude pre nás ťažké dostať sa do prvej šestky, že máme menšiu kvalitu ako vlani,“ vravel tréner Trnavy Nestro El Maestro.

Jeho tím zdolal v 8. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy Dunajskú Stredu 2:0 a zabezpečil si titul už dve kolá pred koncom súťaže.

„Ďakujem, že mi Trnava dala šancu, aby som prvýkrát robil hlavného trénera. Urobili sme všetci spolu neuveriteľnú prácu. Všetci sme majstri. Od majiteľa, cez kustóda až po šoféra autobusu. Všetci sme boli výborní,“ povedal tréner.

Po zápase lietal nad hlavami hráčov.

„Som veľmi hrdý, že práve tento rok, keď som tu, sa Trnave podarilo vyhrať najväčšiu trofej na Slovensku. Majiteľ Vladimír Poór je skvelý a mám ho rád. Investoval do klubu 25 rokov,“ dodal El Maestro.

Tréner Trnavy bol celý mokrý. Hráči ho v rámci búrlivých osláv chytili a hodili do bazéna plného vody.

El Maestro: Rozbili sme ligu

„Ja som bol najmenej dôležitý. To, čo dokázali hráči, je neuveriteľné. Dúfam, že všetci teraz napíšete pravdu, aké neuveriteľné výkony podávali,“ dodal kouč, pôvodom Srb. Za pár mesiacov sa naučil slušne po slovensky.

„Povedzme si pravdu. Trnava nielenže vyhrala titul, ale rozbila ligu," tvrdil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Doteraz to nezažil. Bolo neuveriteľné, čo robili naši súperi, vraví El Maestro