Varga vyhral anketu Triatlonista roka už štrnásty raz, Kuriačková má desiaty triumf

Richard Varga.
Richard Varga. (Autor: TASR)
TASR|2. dec 2022 o 11:28

Varga dosiahol v tejto sezóne niekoľko úspešných výsledkov, Kuriačková triumfovala na Africkom pohári v Zimbabwe.

BRATISLAVA. Richard Varga a Ivana Kuriačková zvíťazili v ankete Triatlonista roka za rok 2022.

Najlepších športovcov Slovenskej triatlonovej únie (STÚ) slávnostne vyhlásili v piatok v priestoroch Slovenského olympijského a športového múzea v Bratislave. Anketa sa konala už po tridsiaty raz.

Vlaňajšia víťazka skončila štvrtá

Pre Vargu je to už štrnásty triumf v ankete, Kuriačková uspela po desiaty raz. V mužskej kategórii nazbieral víťaz 200 bodov, na anketovom lístku bol 27-krát na 1. mieste, dvakrát na druhom a 7-krát na treťom.

Druhý Peter Rojtáš získal 173 bodov. Tretí skončil Ondrej Kubo z klubu Trinity triathlon team Bratislava, získal 149 bodov. Varga a Rojtáš sú členmi ŠKP Triax Bratislava.

Kuriačková z ŠK Atóm Levice získala 192 bodov, na prvom mieste sa objavila 18-krát, 13-krát na druhom.

Druhá Margaréta Bičanová získala 166 bodov a tretia Zuzana Michaličková (obe NER Žilina) 111. Vlaňajšia víťazka Ivana Gajdošová skončila štvrtá, získala 106 bodov.

Varga má za sebou úspešné výsledky

Varga dosiahol v tejto sezóne niekoľko úspešných výsledkov. Vo finálových pretekoch The Championship v strednom triatlone v Olympijskom tréningovom centre x-bionic sphere v Šamoríne obsadil 2. miesto.

Vargu zdolala len najväčšia hviezda podujatia Gustav Iden z Nórska, ktorý skončil na olympijských hrách 2020 v Tokiu ôsmy a dvakrát vyhral svetový šampionát Ironmana.

Na Africkom pohári v Hammamete skončil štvrtý. V úvodnom kole Svetového pohára v talianskej Arzachene skončil na 14. priečke.

 "Teším sa a ďakujem všetkým v triatlonovej obci za podporu, že ma stále vidia ako najlepšieho. Veľmi si to vážim. Konkurencia ide hore, ostatní chalani mali veľmi pekné výsledky. Preto si to naozaj vážim," povedal.

Kuriačková v tomto roku v apríli triumfovala na Africkom pohári v Zimbabwe, v marci v Juhoafrickej republike skončila na rovnakom podujatí piata.

V poľskom Rzeszowe skončila na pretekoch Európskeho pohára šiesta, v júni v superšprinte na podujatí World Triathlon Series v kanadskom Montreale obsadila 26. priečku.

Triatlonista roka 2022

Muži: 1. Richard Varga (ŠKP TRIAX Bratislava) 200 b, 2. Peter Rojtáš (obaja ŠKP ŠKP TRIAX Bratislava) 173 b, 3. Ondrej Kubo (3NITY Triathlon team Bratislava) 149 b, 4. Tomáš Tolkunov (ŠKP TRIAX Bratislava) 51 b, 5. Filip Lizák (3NITY Triathlon team Bratislava) 45 b, 6. Mário Košút 35 b

Ženy: 1. Ivana Kuriačková (ŠK Atóm Levice) 192 b, 2. Margaréta Bičanová 166 b, 3. Zuzana Michaličková (obe NER Žilina) 111 b, 4. Romana Gajdošová (Triatlonový klub Košice) 106 b, 5. Margaréta Vráblová (Trisport Nová Dubnica) 88 b, 6. Lýdia Drahovská (3NITY Triathlon team Bratislava) 51 b

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Varga vyhral anketu Triatlonista roka už štrnásty raz, Kuriačková má desiaty triumf