Tréner Hrnčár: Banskej Bystrici sa podarili geniálne odchody

Tréner Banskej Bystrice Norbert Hrnčár.
Tréner Banskej Bystrice Norbert Hrnčár. (Autor: TASR)
SITA|7. júl 2014 o 16:14

Káder fortunaligistu opustili hráči ako Teixeira, Chrien, Považanec, Slančík, Kliment či Nosko.

BANSKÁ BYSTRICA. Futbalisti Dukly Banská Bystrica, ktorí obsadili 8. miesto v uplynulom ročníku najvyššej slovenskej súťaže, vstupujú do novej súťažnej sezóny 2014/2015 s viacerými zmenami.

Z mužstva odišlo do zahraničných líg viacero opôr, prišlo niekoľko nových tvárí.

"Chceme pokračovať v tom, aby si Dukla neustále vylepšovala imidž. Po predchádzajúcej sezóne a ôsmej priečke sme si mohli povedať, že sme dopadli lepšie v tabuľke ako predtým."

"Viacerí naši futbalisti z minulosti si zahrali aj drese slovenskej reprezentácie, či už Gyömbér, Pečovský, Jakubko, Michal Ďuriš, Saláta," citoval portál www.bystricoviny.sk slová generálneho riaditeľa FK Dukla Tomáša Geista z pondelkovej tlačovej konferencie.

Predali najlepších hráčov

Hoci počet vlastných odchovancov v tíme poklesol pod vlaňajších 70 percent, "sedemnástka" Dukly sa stala majstrom Slovenska. Rozpočet klubu zo Štiavničiek na nastávajúci súťažný ročník 2014/2015 je 950 000 eur.

Okrem spomenutého Norberta Gyömbéra (Catania Calcio/Tal.) prestúpili počas alebo po skončení minulej sezóny 2013/2014 do zahraničných tímov aj ďalší stopér Dionatan Teixeira (Stoke City/Angl.).

Odišli aj talentovaný stredopoliar Martin Chrien (Viktoria Plzeň/ČR), špílmacher Jakub Považanec (Dukla Praha/ČR), útočník Fabián Slančík (Zbrojovka Brno/ČR), hosťovanie ukončili Jan Kliment a Ján Nosko.

Obranca Matej Podstavek je "v riešení", rovnako ako ďalší možní adepti na banskobystrický dres: Patrik Banovič, Jozef Dolný, Nicolas Šumský, Petr Wojnar či Dominik Maduna. Necelý týždeň pred začiatkom I. ligy nie je isté, ktorí noví hráči posilnia rady Dukly.

Podarili sa geniálne obchody

Klub spod Urpína naďalej povedie z lavičky Norbert Hrnčár, ktorý na tlačovej besede k situácii v tíme poznamenal:

"Mužstvo je živý organizmus, mení sa. Je pravda, že sa klubu podarili geniálne odchody, no teraz sú na rade také príchody, aby neutrpela výkonnosť. Samozrejme, že nám pribudli starosti, ako vyskladať mužstvo, aby bolo konkurencieschopné."

"Nespoliehame sa na jedného hráča, ktorý by rozhodoval o tom, kto bude vyhrávať, ale na celý kolektív. V príprave sme nedostatky v súčinnosti riešili v stretnutiach s kvalitnými súpermi."

Zápasovú generálku absolvovali futbalisti Dukly v piatok proti poľskému tímu Ruch Chorzów, v ktorom sa na ihrisku NTC v Poprade zrodila remíza 2:2.

"Letná príprava bola krátka, všetci sa však už tešíme na zápasy. Kolektívny výkon je pre nás rozhodujúci. Dôležitý bude samotný štart, aby zavládla aj dobrá nálada," poznamenal 34-ročný kapitán mužstva, brankár Peter Boroš, ktorý sa teší najmä na duely s nováčikom ligy z Podbrezovej.

V prvom kole nastúpia futbalisti Banskej Bystrice v sobotu 12. júla o 17.30 h v Košiciach proti domácemu držiteľovi Slovnaft Cupu MFK.

Súčasný káder Dukly Banská Bystrica

Brankári: Peter Boroš, Viktor Budinský, Ján Ďurčo, Jozef Kapičák

Obrancovia: Marco De Vito, Šimon Kupec, Saša Savič, Patrik Vajda

Stredopoliari: Maroš Balko, Tomáš Fajčík, Michal Faško, Branislav Ľupták, Dušan Plavšič, Jozef Rejdovian

Útočníci: Michal Peňaška, Róbert Polievka, David Střihavka, Marek Šovčík

Hráči v riešení: Patrik Banovič (Spartak Trnava), Jozef Dolný (Tatran Prešov), Nicolas Šumský (Bohemians Praha), Petr Wojnar (Mladá Boleslav), Dominik Maduna (Viktoria Plzeň).

Realizačný tím

Tréner: Norbert Hrnčár

Asistent trénera: Richard Höger

Tréner brankárov: Norbert Juračka

Vedúci mužstva: Norbert Dikacz

Kondičný tréner: Andrej Caban

Lekári: Maroš Lukáč, Peter Straňák, Michal Valent

Maséri: Filip Sobotník, Matej Hromada

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tréner Hrnčár: Banskej Bystrici sa podarili geniálne odchody