Tréner sa hanbil za hráčov. Pred pokutou ich zachránil gól v nadstavenom čase

Nástup tímov pred pohárovým stretnutím Látky - Rimavská Sobota.
Nástup tímov pred pohárovým stretnutím Látky - Rimavská Sobota. (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|3. aug 2023 o 15:10

Nováčik šiestej ligy potrápil favorita.

LÁTKY. Sú zápasy, ktorých výsledok nevypovedá nič o dianí na ihrisku.

Stretnutie 1. kola Slovnaft Cup medzi nováčikom VI. ligy C SsFZ TJ Družstevník Látky a účastníkom tretej ligy Východ MŠK Rimavská Sobota bolo presne z tohto súdka.

Hostia, ktorí hrajú o tri súťaže vyššie, vyhrali 4:1, no tri minúty pred koncom mali iba jednogólový náskok a domáci spálili veľkú príležitosť na vyrovnanie.

Proti bývalým spoluhráčom

Látky v minulej sezóne hrali ešte v okresnej súťaži. V prvej triede ObFZ Zvolen zvíťazili s trojbodovým náskokom pred OŠK Stožok. Do krajskej súťaže postúpili po 19 rokoch, keď v uplynulom období im viackrát unikol postup len o vlások.

Prihlásili sa do Slovnaft Cup i do Prezidentského pohára SFZ.

Najväčšou letnou posilou Látok bol nepochybne Mário Kurák, ktorý naposledy pôsobil v Príbelciach. Bývalý hráč Skalice, Rimavskej Soboty či Ružinej v lete prevzal mládež v rodnom Poltári a do Príbeliec už nechcel dochádzať.

Látky sa postarali o prekvapenie už v predkole Slovnaft Cupu: vyradili práve TJ Sklotatran Poltár, ktorý v V. lige Juh patrí k popredným mužstvám. Leví podiel na víťazstve 2:1 mal práve Kurák, ktorý dal oba góly domácich.

Mário Kurák a Peter Petrán po zápase Látky - Rimavská Sobota.
Mário Kurák a Peter Petrán po zápase Látky - Rimavská Sobota. (Autor: Titanilla Bőd)

Pre 39-ročného ofenzívneho hráča bola zaujímavá aj konfrontácia s Rimavskou Sobotou, keďže na Gemeri hral svojho času druhú ligu.

„Som rád, že som sa stretol s hráčmi, s ktorými sa poznám. Rád som videl Peťa Petrána, Mateja Vargica i funkcionárov. Rád som si proti nim zahral, je to niečo úplne iné, ako tá najnižšia krajská súťaž,“ uviedol Kurák.

Našli aj sily, ktoré nemali

Hoci Rimavská Sobota bola papierovým favoritom, jej víťazstvo sa nerodilo ľahko. Už v siedmej minúte skóroval za hostí mladý Adam Kurek, o niekoľko minút však nepremenil vyloženú šancu nigérijský legionár Sadiq Aremu.

„Dostali sme rýchly gól, ale potom náš brankár chytil nájazd a nás to nabudilo,“ vravel Kurák.

Ešte v prvom polčase vyhral súboj a dal krásnu prihrávku Jozefovi Halajovi, ktorý vyrovnal.

Hostia dali ďalší gól až v 70. minúte, keď sa po štandardnej situácii presadil hlavou Božidar Krstič. Tri minúty pred koncom však Kurák mohol vyrovnať.

„Za takého výsledku sa lepšie bojuje, našli sme aj sily, ktoré sme nemali. Mohli sme vyrovnať na 2:2. Mrzí ma to, že som tú situáciu nevyriešil lepšie,“ poznamenal Kurák.

Diváci sa dožadovali pokutového kopu, keďže Kurák spadol v šestnástke. „Na mňa faul nebol určite,“ športovo priznal skúsený futbalista.

Ešte za stavu 1:2 bola v šestnástke hostí aj ďalšia sporná situácia, niektorí domáci diváci hromžili, ďalší žartovne vyzývali rozhodcu, aby si pozrel VAR.

Záver stretnutia však už patril treťoligistovi: tretí gól pridal Aremu a už v nadstavenom čase hlavou skóroval znovu Krstič.

Zápas trochu podcenili

30-ročný Srb s bulharským pasom najčastejšie hrá stopéra, ale tentoraz nastúpil ako defenzívny záložník.

Do Rimavskej Soboty sa vrátil po polroku strávenom vo Fiľakove. „Je tu dobrý kolektív, dobrí ľudia, mám veľa kamarátov. Chcem sa posúvať aj ako tréner, dostal som túto možnosť, za čo som vďačný,“ prezradil Krstič.

Zatiaľ je asistentom pri kategórii U11 a koncom augusta sa chystá na trénerský kurz.

Božidar Krstič.
Božidar Krstič. (Autor: Titanilla Bőd)

Po skončení pohárového zápasu sa usmieval, ale nič neprikrášľoval.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tréner sa hanbil za hráčov. Pred pokutou ich zachránil gól v nadstavenom čase