Z pohára vyradil klub, v ktorom šéfuje mládeži. Prekonal kolegu z hasičskej stanice

Mário Kurák v drese Látok.
Mário Kurák v drese Látok. (Autor: Marian Bazala)
Matej Hank|26. júl 2023 o 16:40

Mário Kurák rozhodol o postupe Látok v Slovnaft Cupe.

LÁTKY. Doteraz hrali len okresnú súťaž - 1. triedu ObFZ Zvolen. Tesne si vybojovali premiérový postup do šiestej ligy.

TJ Družstevník Látky si vďaka tomuto úspechu vychutnali aj premiéru v Slovnaft Cupe. Súperom Látok v predkole bol Poltár, ktorý prekvapivo zdolali 2:1.

Zaujímavosťou je, že oba góly domácich strelil Mário Kurák.

Muž, ktorý je šéftréner mládeže v Poltári. "Ponuku som prijal, pretože to nikto nechcel robiť,” povedal v rozhovore pre Sportnet. 

Pohárový duel však vnímal ako hráč Látok. "Bol som tak pripravený a nastavený. Pre Látky to bol historický moment, nielenže sme Slovnaft Cup hrali, ale sa nám podarilo aj postúpiť," spomenul Kurák.

V bránke súpera stál jeho kolega z hasičskej stanice v Poltári Martin Rusnák.

"Po zápase sme si podali ruky a povedal mi, že mi chceli urobiť radosť. Aby som sa dobre uviedol v Látkach, tak mi pustili dva góly. 

Aj za Príbelce som mu dal dva góly, čiže som sa mu za to poďakoval," povedal s úsmevom.

V ďalšom kole treťoligista

Látky si postupom do 1. kola pohára vybojovali zápas proti účastníkovi tretej ligy MŠK Rimavská Sobota. 

Celé mužstvo a vedenie v Látkach je podľa Kuráka nastavené tak, že je to zápas ako každý iný. 

"Môžeme len prekvapiť. Keď prehráme, aj tak to už budeme brať ako úspech. Ak by sa ozaj podarilo postúpiť alebo uhrať dobrý výsledok, tak nás to poteší,” ozrejmil.

Kurák v tomto klube v minulosti pôsobil. Zažil pamätný pohárový zápas, keď Rimavská Sobota prehrala s prvoligovou Senicou po penaltách 6:7. 

Vtedy ešte Rimavská Sobota pôsobila v druhej lige.

"Z toho mužstva v Rimavskej Sobote už veľa hráčov nezostalo. Niektorých si pamätám. Samozrejme, hral som tam, uhrali sme pekný výsledok,” zaspomínal si. 

Na zápas proti Rimavskej Sobote sa teší. "Som rád, že v ňom nemôžu hrať hráči z Ružomberka, čo je pre Látky dobré. No to Rimavskej Sobote na kvalite neuberá. Súpera určite nepodceníme," prezradil Kurák. 

Mládež v Poltári vzal aj kvôli synovi

Od novej sezóny spravil Kurák dva prestupy - ako hráč prešiel z Príbeliec do Látok a získal aj novú funkciu - šéftréner mládeže v TJ Sklotatran Poltár. 

"Ján Skýpala mi povedal, že ak mládež nikto nevezme, klub sa rozpadne. Tak som sa toho ujal. Je tam dokopy aj s prípravkou sto detí. Bola by to škoda nechať,” uviedol. 

Túto funkciu vzal aj preto, že trénuje so synom. "Baví ho to," povedal.

Okrem toho má Kurák svoj prvý futbalový kemp, celkovo je v ňom osemnásť detí. 

"Rodičia sa potešia, keď im na niekoľko dní vezmem deti. Všetko prebieha zábavnou formou, no mám to nastavené tak, aby bola v kempe disciplína,” doplnil Kurák. 

S Príbelcami vyradili Nitru

Mário Kurák zbieral skúsenosti v najvyššej slovenskej súťaži v drese Skalice. Hral v nej v sezóne 2015/2016. 

Vo Fortuna lige dal tri góly - proti Senici, Zlatým Moravciam a Žiline. Jedným zo žilinských hráčov, ktorí ho v tom zápase bránili, bol Milan Škriniar.

Zaujímavé pohárové zápasy odohral Kurák v minulosti za Príbelce. Pred troma rokmi sa Príbelce postarali v Slovnaft Cupe o senzáciu, keď vyradili účastníka najvyššej súťaže Nitru po výsledku 2:1 a postúpili až do 4. kola súťaže.

V minulej sezóne odohrali Príbelce solídnu partiu proti Žiline.

Kurák skóroval v oboch spomínaných zápasoch.

"Proti Žiline ma pekne vysunul spoluhráč Adam Santoris a išiel som do šprintérskeho súboja s dvomi hráčmi. Ešte som si sekol loptu a dal som gól.

Žilina ešte do polčasu otočila. Ak by sme hrali tak, ako na začiatku, zápas by sme dotiahli minimálne do predĺženia. 

Žilina mala mladé a nervózne mužstvo. Podobne sme hrali aj proti Nitre, dali sme jej dva góly a vyhrali sme 2:1. Ale za výkon proti Žiline sa nemusíme hanbiť,” zaspomínal si Kurák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Z pohára vyradil klub, v ktorom šéfuje mládeži. Prekonal kolegu z hasičskej stanice