Titul v plážovom volejbale na Terase obhájili Behúnová a Šipošová

Na Terase sa konali majstrovstvá Slovenska v plážovom volejbale.
Na Terase sa konali majstrovstvá Slovenska v plážovom volejbale. (Autor: Facebook MČ Košice - Západ)
Patrik Fotta|29. júl 2018 o 19:29

Košičanky Murínová s Kapráľovou skončili piate.

Majstrovstvá Slovenska v plážovom volejbale na Terase: fotogaléria

29.7.2018

KOŠICE. Majsterkami Slovenska v plážovom volejbale A-kategórie na turnaji, ktorý sa cez víkend konal v mestskej časti Košice-Západ pred obchodným centrom Galéria sa stali Lucia Behúnová s Ľubicou Šipošovou z Pezinka.

Medzi mužmi sa z prvenstva tešila žilinská dvojica Michal Hovorka a Ján Namešanský.

Spomedzi Košičaniek sa najvyššie umiestnili Silvia Murínová a Katarína Kapráľová, ktoré rovnako ako vlani obsadili piatu priečku.

„Naším cieľom bol postup minimálne do semifinále. Piate miesto pre nás nie je uspokojivé, keďže sme mali vyššie ambície, ale je to len šport. Vo štvrťfinále sme mali aj trochu smoly. Nevyužili sme dve veľké šance na postup, ale žiaľ sa nám to nepodarilo,“ povedala Silvia Murínová.

Dokázali sa vyrovnať aj s ostrým slnkom

Extrémne vysoké teploty počas víkendu dali hráčom i hráčkam zabrať, no na podobné podmienky sú zvyknutí z iných turnajov.

„Myslím si, že to je prvýkrát, kedy boli také vysoké teploty tu na turnaji v Košiciach. Celý týždeň sme trénovali v podobných teplotách, takže sme sa pomerne dobre aklimatizovali. Najväčšie problémy rozhodne robilo ostré slnko počas prestávok, keď nebol nikde tieň. Počas hry to človek príliš nevníma. Piesok našťastie nebol veľmi horúci, keďže sa na ňom hralo takmer neprestajne,“ uviedla Murínová.

Z hľadiska organizácie mali účastníci o všetko postarané a jediné o čo sa museli starať, boli ich výkony na ihrisku.

„K dispozícii bolo aj ubytovanie, obedy, občerstvenie aj rôzne druhy ovocia, mali sme zabezpečený pitný režim, takže všetko bolo zabezpečené tak ako má byť,“ skonštatovala košická rodáčka, ktorá si domáci turnaj užívala.

„Vždy sa naň veľmi tešíme, pretože máme veľkú radosť, keď sa prídu ľudia pozrieť či už na nás, alebo aj na iné dvojice. Chodí nám fandiť veľa známych a kamarátov, takže my sa vždy tešíme na júl, keď sa na Terase postaví ihrisko a budeme si môcť opäť zahrať.“

Muži i ženy v plnej kráse

Tretí ročník turnaja v plážovom volejbale priniesol opäť kvalitné výkony najmä hráčov zo stredného a západného Slovenska.

„Po dvoch uplynulých ročníkoch sa turnaju podarilo prepracovať na kategóriu A plus. Ide o zhodnotenie turnaja z hľadiska dotácie, materiálneho a technického zabezpečenia pre hráčov a podobne. Podarilo sa nám teda o niečo zvýšiť komfort a pohodlie v porovnaní s minulými rokmi, čo nás teší,“ povedal Dominik Béreš, vedúci oddelenia kultúry MČ Košice-Západ.

Veľmi vysoké teploty organizátori zvládli a žiadny z účastníkov nepotreboval ošetrenie z dôvodu úpalu.

„Napriek veľkému teplu sme mali ideálne podmienky na plážový volejbal, keďže po minulé roky nám aj zapršalo. Mohli sme vidieť či mužov či ženy v plnej kráse. Celý turnaj prebehol hladko, bez zranení. Starali sme sa o pohodu hráčov, ktorí mali k dispozícii vždy čerstvé ovocie, sladkosti a samozrejme pravidelný pitný režim,“ uviedol Béreš.

Aj o rok sa môžu Košičania tešiť na slovenskú špičku v plážovom volejbale opäť na známom mieste.

„Dá sa povedať, že už sme sa na mape plážového volejbalu etablovali. Hráči z celého Slovenska k nám chodia o to radšej, že sa turnaj koná nie na plážovom kúpalisku, ale takpovediac uprostred sídliska. Je to aj pre nich určitá zmena, keďže sa tu zíde iná divácka kulisa, ktorá dokáže vytvoriť peknú atmosféru a aj vďaka nej sa sem radi vracajú.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Titul v plážovom volejbale na Terase obhájili Behúnová a Šipošová