Slovan po roku opäť mení trénera, Papavasiliou skončil

Nikodimos Papavasiliou už nie je trénerom Slovana.
Nikodimos Papavasiliou už nie je trénerom Slovana. (Autor: SITA)
Sportnet|31. júl 2016 o 22:51

Vedením mužstva je dočasne poverený tréner staršieho dorastu Slovana Vladimír Koník.

BRATISLAVA. Legendárny tréner Arséne Wenger vedie londýnsky Arsenal nepretržite od roku 1996. Počas tohto obdobia vymenili v Slovane trénera už tridsaťtrikrát.

V tejto bilancii patrí úradujúci slovenský vicemajster v Európe medzi absolútnu elitu. Teraz dostal výpoveď Nikodimos Papavasiliou, vydržal v Slovane necelý rok. Jeho angažmán však bolo neúspešné.

Ešte viac prehĺbil frustráciu fanúšikov. Také nízke návštevy história Slovana sotva pamätá. V Slovane bežne končia tréneri v úvode sezóny. Vlani sa Dušan Tittel porúčal 21. augusta.

Rok predtým František Straka siedmeho októbra. Začiatkom augusta končili aj Samuel Slovák (2013) i Vladimír Weiss (2012).

V úvode sezóny klub nenaplnil očakávania. V troch zápasoch Európskej ligy nestrelil ani jeden gól. Vypadol v druhom predkole po tom, ako prehral na ihrisku lotyšského tímu FK Jelgava zahanbujúco 0:3.

V domácej najvyššej súťaži síce Slovan Bratislava zvíťazil v úvodných dvoch stretnutiach, ale v nedeľu neuspel v Podbrezovej (0:2).

"Chlapci neukázali žiadny charakter, nedokázali zareagovať na nepriaznivý stav. Musíme si to rozobrať, je to neakceptovateľné od každého jedného hráča. Som na nich nahnevaný," priznal cyperský tréner Nikodimos Papavasiliou.

Napokon to bol jeho posledný zápas na lavičke Slovana Bratislava. Vedenie klubu ho po treťom kole Fortuna ligy z funkcie odvolalo. 

„Mrzí ma, že sme sa opäť dostali do situácie, v akej sme boli pred rokom," povedal pre oficiálnu stránku Slovana viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.

Slovan prehral v Podbrezovej: fotogaléria

31.7.2016

"Pre trénera som urobil maximum aj v období, keď sme nehrali produktívny futbal a poskytol som mu viac času na realizáciu svojej predstavy o napredovaní mužstva. Podržal som ho aj po poslednom zápase v Jelgave," pokračoval.

"Bohužiaľ, dnes som bol po neuspokojivom výkone v Podbrezovej donútený urobiť zmenu na trénerskom poste. Dnešným dňom je Nikodimos Papavasiliou odvolaný z pozície trénera. Od zajtrajšieho dňa je dočasne poverený vedením A-mužstva tréner nášho staršieho dorastu kategórie U19 Vladimír Koník."

"Trénerskú otázku sa budeme snažiť vyriešiť už počas nasledujúceho týždňa,“ uzavrel viceprezident klubu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan po roku opäť mení trénera, Papavasiliou skončil