Tatran nechce zimovať posledný

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
Miroslava Baranová|10. dec 2016 o 00:00

Zeleno-bieli zakončia jesennú časť Fortuna ligy v sobotu v Podbrezovej.

PREŠOV. Futbalisti 1. FC Tatran Prešov odohrajú posledný zápas v roku 2016 proti Podbrezovej.

V sobotu od 14.00 sa predstavia na ihrisku aktuálne druhého tímu tabuľky, ktorý v tejto sezóne na domácom štadióne doposiaľ ani raz neprehral.

„Bude to dôležitý súboj, pretože v tabuľke by sme sa chceli posunúť vyššie. Urobíme všetko preto, aby sme tam uhrali dobrý výsledok,“ povedal obranca „koňarov“ Miroslav Petko.

Odlepiť sa z dna

Zeleno-bieli ukončia jesennú časť Fortuna ligy v Podbrezovej, ktorá je prekvapením doterajšieho priebehu najvyššej slovenskej futbalovej súťaže.

„Železiari“ už s určitosťou budú zimovať na striebornej pozícii.

V osemnástich dueloch nahrali tridsaťsedem bodov a na tretí Slovan Bratislava majú pred nasledujúcim kolom päťbodový náskok.

Prešovčania pred týždňom v zápase, ktorý bol rozlúčkou so starým štadiónom, remizovali 1:1 s Myjavou. Na svojom konte majú trinásť bodov, predposledná Senica má len o jeden viac.

Prvoligový nováčik bude v sobotu robiť všetko preto, aby nemusel zimovať na dne tabuľky. „Podbrezová je určite prekvapením súťaže. Minulý rok sa brodili na posledných priečkach tabuľky a v tejto sezóne dosť vyskočili. Bude to zaujímavý súboj. My by sme sa chceli odlepiť z posledného miesta, dáme do toho všetko.“

Šarišania sa s hráčmi ŽP Šport stretli naposledy v zápase 8. kola. Zverencom prešovského trénera Mareka Fabuľu doma podľahli 0:2. Futbalisti Tatrana vedia, čo by mali oproti predchádzajúcemu vzájomnému stretnutiu zmeniť.

„V tom súboji to nebolo tak, že by oni na ihrisku dominovali. Bol to skôr vyrovnaný duel, ale dostali sme góly po štandardkách. Pamätám si, že sme vtedy nepremenili jednu veľkú šancu na začiatku, a to bol zlom,“ myslí si Miroslav Petko.

Počas víkendu vyvrcholí jesenná časť Fortuna ligy 2016/2017. Zeleno-bieli ale na oddych ešte nemyslia a plne sa koncentrujú na najbližší súboj

. „Celý týždeň sa sústredíme na zápas, chceme ho zahrať čo najlepšie. Až potom, po stretnutí, sa môžeme začať tešiť z konca jesene,“ povedal dvadsaťjedenročný prešovský futbalista, ktorý v tejto sezóne zažíva premiéru v najvyššej futbalovej súťaži.

„Začiatky boli náročné, keď som si zvykal na rýchlejšie tempo. Postupom času, keď som začal hrávať v základnej zostave, som sa aklimatizoval a už mi to nerobí žiaden problém,“ na záver dodal Miro Petko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran nechce zimovať posledný