Tatran bodoval naplno, nový tréner mal v šatni príhovor

(Autor: SITA/Viktor Zamborský)
Miroslava Baranová|17. okt 2016 o 00:00

Prešovčania sa odlepili z posledného miesta tabuľky.

PREŠOV. Prešovčania doma zvíťazili nad Ružomberkom a odlepili sa z posledného miesta tabuľky.

Tatran do zápasu nastúpil bez trénera Stanislava Vargu, ktorého vedenie odvolalo v predchádzajúcich dňoch.

Zeleno-bieli si v sobotu zaknihovali iba druhé víťazstvo v sezóne. Z lavičky ich viedol dočasný tréner Ján Karaffa. Šarišania síce s Ružomberkom prehrávali, v krátkom čase sa im ale podarilo streliť vyrovnávajúci gól.

Jeho autor bol Peter Katona, ktorý sa v tejto sezóne Fortuna ligy presadil premiérovo.

„Veľmi peknú akciu začal Ashiru, prihral Leškovi a on to z jednej odcentroval. Mali sme aj šťastie, lopta prešla štyrom hráčom pomedzi nohy. Ja som sa len modlil, aby prišla až ku mne a aby som skóroval,“ opísal gólový moment strelec Peter Katona.

Gól ho potešil, ale ešte viac sa po zápase radoval zo zisku troch bodov.

„Gól ma teší, lebo ich nedávame veľa. Otočili sme stav a to sa nám tiež nestáva často. Tri body sú dôležitejšie ako gól.“

Po zmene strán „koňare“ na svojho súpera vybehli a pridali aj druhý presný zásah, ktorý pre Tatran znamenal víťazstvo.

„Tréner nám povedal, že musíme prvých pätnásť minút makať a hostia potom otvoria hru. To sa potvrdilo a Ashiru strelil gól.“

Šarišanom sa navyše po prvý raz v tomto ročníku podarilo otočiť nepriaznivý stav. „Dúfam, že góly aj obrat v stretnutí nám zdvihnú sebavedomie a do súbojov už budeme nastupovať lepšie,“ verí Katona.

Pred duelom s Liptákmi vedenie 1. FC Tatran odvolalo z funkcie hlavného trénera Stanislava Vargu. Novým kormidelníkom Prešova sa stane Rakúšan Günter Kronsteiner.

Peter Katona prezradil, že pred zápasom s Ružomberkom mal nový tréner v šatni príhovor. „Rozprával sa s nami po anglicky a preto bolo ťažšie  porozumieť mu, museli sme si to prekladať. Povedal, aby sme bojovali, nechali na ihrisku srdce a verili, že víťazstvo príde.“

Opadli z nich strach a tréma

Prešovčanom sa doposiaľ nedarilo premieňať šance, ktoré si vytvárali. Podľa asistenta trénera Jána Karaffu, ktorý viedol sobotňajšie stretnutie, zeleno-bieli pokračovali vo výkonoch z posledných zápasov.

„Šance sme si vytvárali aj predtým, dnes sa nám ich podarilo premeniť, to bol hlavný rozdiel. Z chlapcov opadol strach a tréma,“ povedal Karaffa a dodal, že hráčom k výhre pomohol aj rýchly vyrovnávajúci gól. „Vlial im vieru, že zápas sa dá zvládnuť a s obrovským nasadením to chlapci dokázali. Zaslúžia si absolútny rešpekt,“ uzavrel Ján Karaffa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran bodoval naplno, nový tréner mal v šatni príhovor