Good Angels vyšla ligová generálka na Galatasaray

Američanka Victoria Baugh (s loptou). Zavelila k obratu v extraligovom šlágri.
Američanka Victoria Baugh (s loptou). Zavelila k obratu v extraligovom šlágri. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Sportnet|5. mar 2017 o 16:25

Čajky trápili anjelky len v prvom polčase.

KOŠICE. Basketbalistky Good Angels Košice sa stali suverénnymi víťazkami nadstavbovej časti.

Do play–off vstúpia z najvýhodnejšej prvej pozície. Vo štvrťfinále hranom na dva víťazné zápasy narazia na hráčky bratislavského Slovana.

Už v utorok čaká na východniarky súper úplného iného kalibru. Turecký Galatasaray Istanbul vo štvrťfinále Pohára FIBA.

Basketbalová liga Good Angels Košice - Piešťanské Čajky: fotogaléria

5.3.2017

Piešťany sa držali len časť zápasu

V poslednom, 6. sobotňajšom kole nadstavby v skupine o 1. až 4. miesto privítal trinásťnásobný slovenský majster na svojej palubovke v tabuľke druhé Piešťanské Čajky, ktoré porazil o 27 bodov 94:67.

Predtým v 12. kole základnej časti pokorili hráčky Good Angels svoje rivalky o 23 bodov 75:52.

Vo víkendovom zápase sa obe družstvá ťahali za prsty do 16. minúty. Až v tomto úseku hry šli Košičanky po dvojbodovom koši legionárky Baughovej a následne premenenej šestke vôbec prvýkrát do vedenia.

Na ukazovateli skóre vtedy svietil stav 39:37. Od tej chvíle už bolo v zostávajúcom priebehu stretnutia na palubovke len jedno družstvo a to žlto–modré.

Generálka na Galatasaray vyšla na výbornú

Po stretnutí sme ako prvú oslovili pivotku víťazného tímu Beátu Janoščíkovú.

„Vedeli sme, že to bude ťažký zápas, ale sme v dobrej forme a navyše veľa robí aj výhoda domáceho prostredia. To všetko sa podpísalo pod konečný výsledok. To, že sa súperky chytili v úvodnom polčase, má za následok ich takmer stopercentná streľba. Ale od 15. minúty sme sa chytili a už to išlo. Cez prestávku sme si v šatni povedali, že musíme viac zabrať v obrane, čo sa aj na palubovke prejavilo a tak neprekvapuje naše vysoké bodové víťazstvo.“

Lodivod Good Angels Peter Jankovič nám povedal: „Bol to veľmi ťažký zápas. Hoci naše súperky prišli s tým, že im o nič nejde a samotné stretnutie nemá veľkú váhu. Mali vysokú percentuálnu úspešnosť streľby, hlavne v prvom polčase. No keď sme sa zamerali na defenzívu, im už sa tak strelecky nedarilo. Mali sme aj slušný útok a tak som rád, že sme tento duel doviedli do víťazného konca a zvyšovali sme svoje bodové vedenie vo svoj prospech. Tento zápas nebol taký jednoduchý, ako ukazuje jeho konečný rezultát.“

Najviac bodov v drese Piešťan zaznamenala Sabina Oroszová – 16.

„Domnievam sa, že sme nepodali výkon hodný nášho potenciálu. Určite to nebolo z našej strany dobré. Čaká nás play-off, musíme sa teraz nakopnúť a ísť ďalej. Začiatok bol z našej strany celkom fajn, no pribrzdili nás fauly, najmä podkošové. Dovolili sme domácim veľa útočných doskokov, čo nás definitívne potopilo nielen v druhej štvrtine, keď sme prišli o bodové vedenie, ale aj v ďalšom priebehu zápasu.“

V dueli proti Piešťanským Čajkám ladili Košičanky formu na Pohár FIBA, v ktorom už v utorok o 17.45 hod. privítajú vo štvrťfinálovom stretnutí tejto súťaže turecký Galatasaray Istanbul.

Odveta sa potom hrá hneď o tri dni na tureckej palubovke.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Good Angels vyšla ligová generálka na Galatasaray