Suchý sa vrátil na ľad, Paločko dáva góly

Matúš Paločko. Naposledy sa gólovo presadil hneď dvakrát.
Matúš Paločko. Naposledy sa gólovo presadil hneď dvakrát. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|15. jan 2016 o 00:00

Popradských hokejistov v piatok čaká ďaleká cesta takmer cez celú republiku do Skalice.

Popradských hokejistov v piatok čaká ďaleká cesta takmer cez celú republiku. Kamzíci sa predstavia na ľade poslednej Skalice.

POPRAD. V ostatnom súboji vyšli Podtatranci bodovo naprázdno. A to i napriek tomu, že takmer počas celých 60 minút mali herne navrch.

Doplatili však na streleckú mizériu i zbytočné vylúčenie na päť minút plus do konca zápasu skúseného obrancu Štefana Fabiana.

Práve počas neho inkasovali domáci hneď dvakrát. Trenčín otočil z 1:2 na 3:2 a stretnutie doviedol do víťazného konca (4:2).

„Vlastnou hlúposťou sme si prehrali zápas, v ktorom sme boli lepším mužstvom. V hre päť na päť určite. Otočili sme skóre z 0:1 na 2:1, no potom nás jedna hlúposť stála celý zápas. Boli tam emócie a žiaľ, sme to nezvládli. Súper otočil výsledok a hoci sme aj potom mali šance, dostali sme smolný štvrtý gól,“ povedal po zbabranom dueli proti Trenčínu útočník HK Poprad Matúš Paločko.

„Trenčania veľa nevymýšľali, snažili sa hrať jednoducho. Zo začiatku sme sa nevedeli chytiť. Súper vyťažil z minima maximum,“ zdôraznil Paločko, ktorý strelil oba góly kamzíkov.

„Vždy sa snažím čo najviac pomôcť mužstvu. Dva góly sú síce pekné, no veľkú radosť z nich nemám, keďže sme nezískali ani bod,“ povzdychol si v uplynulej sezóne najlepší strelec Popradu.

Kapitánovi kamzíkov Arnemu Krotákovi chýba už len jediný gól na dosiahnutie magickej 500-gólovej méty v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži.

„V našej päťke sa snažíme hrať stále kombinačne. Góly dáva ten, na koho to vyjde. Uvidíme, čo prinesie ďalší zápas,“ dodal Paločko, ktorý hrá vo formácii s Krotákom a Rusnákom.

Suchého trápila viróza

Po dlhšej pauze zavinenej chorobou sa do zostavy kamzíkov vrátil skúsený obranca Radoslav Suchý.

„Trenčín v tomto zápase vyťažil z minima maximum. Nahodili to na bránu a padlo im to tam. Nám, naopak, nie, chýbalo nám trochu šťastia. Nepodarilo sa nám lepšie ubrániť päťminútové oslabenie. Dostali sme v ňom dva góly a to možno aj rozhodlo,“ povedal Suchý, ktorý hral naposledy ešte 22. decembra 2015 v Žiline.

„Od Vianoc som nehral. Dosť som sa trápil, nohy boli ťažké a s dychom to tiež nebolo najlepšie. Som rád, že som z tej virózy vonku,“ priznal Suchý.

Po prehre s vojakmi klesli Popradčania v tabuľke na šieste miesto o bod za Trenčín. Dnes hrajú na ľade beznádejne poslednej Skalice.

„Je to škoda, mohli sme Trenčínu bodovo odskočiť. Pre fanúšikov to bude ale zaujímavejšie, keď sa tabuľka bude meniť,“ uzavrel Suchý.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Suchý sa vrátil na ľad, Paločko dáva góly