V zápase padlo 14 gólov. Ak by hral exreprezentant Šesták, dá ďalších šesť

V štvrtoligovom stretnutí Raslavice - Veľký Šariš núdza o góly nebola.
V štvrtoligovom stretnutí Raslavice - Veľký Šariš núdza o góly nebola. (Autor: Jaroslav Šivec.)
Daniel Dedina|31. máj 2021 o 12:50

Mohlo to skončiť aj 12:10, tvrdí tréner zdolaného tímu.

RASLAVICE. Štrnásť gólov nepadá ani v hokejovom zápase. Ak sa tak stane v nižšej futbalovej súťaži, je to väčšinou znak toho, že jeden z tímov je v rozklade.

To však nebol prípad nedeľného stretnutia 13. kola východoslovenskej IV. ligy Sever Raslavice - Veľký Šariš.

Hoci oba tímy majú v dohrávanej jesennej časti ročníka rozdielne ambície, zápas sa skončil málovídaným výsledkom 10:4

Útok fungoval výborne, obrana nie

Už prvý polčas priniesol streleckú kanonádu. V úvodnej polhodine padlo sedem gólov, do kabín odchádzali mužstvá za stavu 6:3.

Po prestávke sa domáci hráči presadili ešte štyrikrát. Hosťujúci Eduard Šimko svojím druhým gólom v tomto dueli už len pečatil na konečných 10:4.

„Pre nezainteresovaného diváka to bol vynikajúci ofenzívny zápas s mnohými gólmi. Ako tréner som určite nebol spokojný s defenzívnou činnosťou.

Nemôže sa stať, aby sme doma dostali štyri góly a tri v jednom polčase. Vzadu sme trocha vybuchli. Hrali sme nezodpovedne a laxne,“ krútil hlavou napriek vysokej výhre tréner Raslavíc Róbert Petruš.

S útočnou hrou svojho tímu bol oveľa spokojnejší.

„V ofenzíve sme hrali veľmi dobre, vytvorili si strašne veľa gólových príležitostí. Nechcem uraziť súpera, ale vzhľadom na počet šancí, ktoré sme mali, je to preňho lichotivý výsledok,“ poznamenal Petruš, ktorý ešte podobný zápas nezažil. 

„Obrana ako ´cedník´,“ skonštatoval moravský rodák na lavičke Veľkého Šariša Martin Bystroň.

„Výsledok je hrôzostrašný, ale mohlo to skončiť aj 12:10. Obrany nefungovali a nezvládali sme štandardky. Z nich sme dostali asi štyri alebo päť gólov.

Naša hra nebola až taká zlá, súper má však skúsených hráčov, ktorí svoje šance premieňali. Bol to hurá zápas hore-dole, bez obrán,“ tvrdil Bystroň.

Ani on ešte takýto priebeh zápasu nezažil.

„Nie, vôbec. Ani ako hráč a ani ako tréner,“ priznal.

Postup nemajú vo vlastných rukách

Boj o postup do vyššej súťaže sľubuje v tejto vetve štvrtej ligy poriadnu drámu. Pred poslednými dvoma kolami zostáva v hre ešte sedem tímov.

Raslavice sú momentálne tretie, na vedúci Sabinov strácajú jediný bod.

„Každý z nás robí najhorúcejšieho favorita na postup, ale nemáme to vo svojich rukách. Ambície máme, ale ktorý klub ich nemá? Chceme zvládnuť ďalšie zápasy a na záver uvidíme, či to bude stačiť alebo nie,“ hovorí Petruš.

V zime oznámili Raslavice výraznú posilu.

Zo susednej Demjaty, ktorá účinkuje v rovnakej súťaži, získali bývalého slovenského reprezentanta Stanislava Šestáka. Ten im ale v rozhodujúcej fáze ročníka nepomôže.

„Stano sa počas rozcvičky pred prípravným zápasom proti Giraltovciam zranil. Má roztrhnutý priťahovač a na dva mesiace je mimo. Ak by v nedeľu hral, on sám by dal ešte ďalších šesť gólov,“ vyhlásil kouč Raslavíc.

Potrebujú skončiť čo najvyššie

Aj súboj o záchranu v sebe nesie mimoriadny náboj. Zo IV. ligy Sever môžu vypadávať až štyri, či dokonca päť tímov.

Štrnásty Veľký Šariš to má nahnuté, ale zbrane ani zďaleka neskladá.

„Chceme v tabuľke skončiť čo najvyššie. Hráme ešte o šesť bodov a žreb v posledných dvoch kolách nám vcelku praje. Máme doma Nižný Hrušov a potom ideme do Fintíc, ktoré sú posledné. Stať sa môže čokoľvek,“ zamyslel sa Bystroň.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»V zápase padlo 14 gólov. Ak by hral exreprezentant Šesták, dá ďalších šesť